Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digitalne vesti

4 situacije kada nas Fejsbuk može dovesti u opasnost

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Pažnja! Drage Cosmo devojke, Fejbuke nije uvek na vašoj strani!

Fejsbuk može biti prilično koristan, ali u nekim momentima kao da čeka da nas gurne pod brzi voz. Neke opcije ove društvene mreže ne dopuštaju nevino praćenje nečije aktivnosti, a da ne budemo otkriveni.

Što se tiče Fejsbuka, uglavnom ga koristimo da bismo održavali kontakt sa ljudima, ali dobar je i za povremeno praćenje dešavanja u životu nekoga ko nas zanima, zar ne? Prijatelja, brata, sestre, dečka, nekoga ko nam se dopada... Uopšte nema potrebe da to bude "Gospodin Potencijalni", ali i da jeste, opet to nije nešto oko čega treba da se osećamo glupo jer - svi to rade s vremena na vreme. Makar iz dosade. Da li stvarno verujete onome ko tvrdi da apsolutno nikada nije pogledao nečiji profil, a da ne traži nešto konkretno ili da čestita rođendan? Takav ili nije rođen ili još ne zna da koristi Fejsbuk. U svakom slučaju, povremeno bacanje pogleda ne može da donese ništa loše... Osim kad može. Ovo su najčešće greške koje mogu da se dogode.

VIŠE: Veoma koristan trik: Kako da se ne vidi SEEN na Fejsbuku

1. Fejsbuk search bar - nova verzija

Ranije kada bismo uneli ime željene osobe u polje za pretragu, Fejsbuk bi nam ponudio neke rezultate ili izbacio profil, koji svojim nenormalnim programskim mozgom misli da tražimo, iako ga zapravo ne tražimo. Ali, sami smo krivi što smo brzopleto kliknuli „negde“ umesto da smo kursorom miša odabrali opširniju pretragu. Danas je ista priča, samo se pamti svaka pretraga, dok je ne obrišemo. Dakle, ako ste u dokolici bacili pogled na profil tipa koji vam se dopada, njegovo ime ostaće upisano kao opcija pretrage sve dok ga ne obrišete u podešavanjima. Ako postoji neko kome treba na objašnjavate zašto vam se u pretrazi nalazi nečije ime, pod ovakvim okolnostima, spremite se za objašnjenja.

2. Spuštanje browsera

Okej, bacile ste pogled na njegov profil, obrisale pretragu, ali ste se vratile da pogledate neke slike. Niste ugasile browser, već ste ga samo spustile. Svako ko posle takve vaše nepažnje ima pristup vašem kompjuteru imaće pristup i onome što se gledali. Da ni ne govorimo ukoliko vam ostane profil, u donjem tabu uz ikonicu spuštenog browsera pisaće ime osobe čiji ste profil gledale.

3. Znanje mnogo nebitnih pojedinosti o nekome

Zamislite sledeću situaciju... Dopadne vam se neko, postanete prijatelji na Fejsbuku i, logično, pogledaćete mu profil. Prijatelji ste i on ne mora odmah da shvati da vam je privukao pažnju, ali vi morate da vidite da li će vam se zaista sviđati i kada saznate nešto više. Logika! Saznate da ima psa, saznate kako se zove, pročitate u nekom statusu koji je objavio pre dva meseca da mu je ljubimac izgrizao cipele... Sretnete ga, svidi vam se šta je obuo taj dan i da bi održale konverzaciju mahinalno izjavite: „Jaoj, šteta za one cipele što ti je uništio pas“. Šta? Nakon prvobitne zapitanosti, tokom koje bi verovatno pokušavao da shvati o čemu pričate, pašće mu na pamet da ste bili nesvakidašnje radoznali... Ostaje nada da će to shvatiti pozitivno, a ne kao da ste ga uhodile... Što i niste... Realno, niste...

VIŠE: 7 statusa koje NIKADA ne bi smela da objaviš na Fejsbuku

4.Slučajni like

Ovde su se mobilne aplikacije Fejsbuk i Instagram udružile. Prijavile ste se na bilo koju od njih telefonom, imate vremena i odlučite da pogledate šta se dešava ili se dešavalo dok niste bile online. Nevino skrolujete kroz postove, ali... Stavile ste like... Niste, znamo da niste, bilo je slučajno. Nismo ni mi, ali eto viša sila u vidu programera tih aplikacija znala je da smo svi mi zapravo želeli nešto da lajkujemo, a ne da pogledamo još postova... Ne vredi vađenje, jer za svaki lajk izađe notifikacija, pa ostaje da se zapitamo šta je gore, neželjeni lajk ili povlačenje istog.

Tekst: Ema Grubiša

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader