Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digitalne vesti

Možete izgubiti i njega i prijatelje: 9 postova koje ne smete objaviti na Fejsbuku

Autor mbulatovic
Autor mbulatovic

Obavezno bežite od opcije "objavi"u ovim situacijama.

Društvene mreže su u ekspanziji, ali moramo da postavimo neke granice u sadržaju postova koje želimo da objavimo. Verujte, ne zanima nas baš uvek da li imate probleme sa dečkom ili imate da kažete nešto na neku političku temu ili jednostavno samo želite da iskalite bes.

Ovo su trenuci kada su dugme “odjava” i prekid internet konekcije vaši najbolji prijatelji. 

Kada ste popili malo više

Moć rasuđivanja je smanjena i najverovatnije ćete zažaliti kada se otreznite i vidite status ili sliku koju ste objavili sinoć u gradu. A da se razumemo, šta uopšte tražite na društvenim mrežama ako se zaista tako dobro provodite?! Sklonite telefon i uživajte sa prijateljima.

Žalite se na posao ili šefa

Da li zaista želite da izgubite posao? Sedite u kafić na pauzi i ispričajte se sa kolegama za koje znate da dele vaše mišljenje ili se žalite dečku, samo da iskalite bes i isfrustriranost zato što radite treći vikend zaredom, ali nikako nemojte to da objavljujete, jer su vam dugme za snimanje ekrana (screenshot) ili prijatesljstvo sa šefom tada najveći neprijatelji.

PROČITAJTE I... Evo kako bivši momci proveravaju vaš Fejsbuk profil! (VIDEO)

Kada ste ljuti na nekog

Možda nećete imenovati osobu ali indirektne objave u kojima vređate i napadate osobu koja je izazvala bes u vama, nije lepo. Ljudi će početi da vas izbegavaju i da vas se plaše jer ćete možda i na njih da primenite ovu tehniku javnog napadanja kada vam budu rekli da ne vole crvene ruže ili im se ne sviđa vaša haljina.

PROČITAJTE I... 7 statusa koje NIKADA ne bi smela da objaviš na Fejsbuku

Kada imate ekstremističan stav na neku osetljivu temu iz sveta religije ili politike

Osim ako ne tražite javnu fejsbuk debatu sa nekim za koga znate da ima potpuno drugačiji stav od vas i da prosto obožavate da animirate nas koji uživamo uz kokice i smejemo se ovakvim raspravama.

Na sledećoj strani pročitajte kojih 5 stvarki takođe ne smete da objavljujete...

Izvor: Foto: Shutterstock

Kada očekujete neke pozitivne vesti, a sve je još uvek neizvesno

Ono što se ne objavi na fejsu kao da se nije ni desilo. A šta ćemo ako “trčite pred rudu” i objavite, a onda ničeg ne bude? Pogodite ko će ispasti bezveze. 

Kada čujete neki trač

Bez obzira da li se radi o nekom traču koji ste čuli u krugu prijatelja ili neke vesti iz sveta koje nisu proverene ili su objavljene na nekim sumnjivim stranicama, nemojte dodatno da podgrevate nešto što verovatno nije istina.

PROČITAJTE I... Veoma koristan trik: Kako da se ne vidi SEEN na Fejsbuku

Kada imate problema u vezi

Najbolji savte vam je da sve probleme u ljubavnom raju rešite među sobom. Uključivanje javnosti, kao što su vaša najbolja drugarica ili njegova sestra, neće pomoći u rešavanju problema, staviše, samo će pogoršati stvar. A većinu i ne zanima baš mnogo.

Objavljujete nešto što može da uništi vaš imidž

Mnoge firme će proveriti vaš profil ako ste kandidat za posao. Verovatno će to biti poslednja stavka, pa zato nemojte da padate na poslednjem koraku kao što je profilna slika na kojoj eksirate šotove tekile. Dobro, verovatno će pomisliti kako ste zabavna devojka ali vam to sigurno neće doneti posao iz snova u svetu finansija. Ako mislite da će vam se možda neka objava kasnije obiti o glavu, nemojte je objaviti. Jednostavno!

Kada vam nedostaje bivši

Taman kad je vaša fejsbuk publika poverovala da ste preboleli raskid, vi objavite pesmu od Adel sa ultra patetičnim statusom. Bolje pojedite sladoled, izađite u grad, preplačite talas emocija. Brzo će vas proći, samo izbegavajte Adel.

Priredila: Milana Bulatović

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader