Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enterijer

Organizujte prostor: 5 načina da se zauvek rešite nereda

Autor kmilosev
Autor kmilosev

Pravo je vreme da uvedete promene u svom životnom prostoru!

Sigurni smo da vam se često desi da u impulsnoj kupovini odlučite da pazarite neku novu stvar, da biste ubrzo shvatili da vam ona uopšte nije bila potrebna. Dalje ta stvar najčešće završava na dnu ormara, na policama i raznim vitrinama- praveći najobičnji nered.

VIŠE: Vreme je za sređivanje ormara: 5 stvari na koje treba da obratite pažnju

Pored toga što ste jednostavno rečeno "bacili" novac, nepotrebne stvari zauzimaju prostor za skladištenje, prave lom i na kraju vas opterećuju.

Zato je važno da se konačno dobro organizujete i rešite nereda koji je zavladao u vašem životnom prostoru.

1. Prekomerna kupovina

Kao što smo već napomenuli, kupovina nepotrebnih stvari donosi samo ogroman tošak. Kada kupujete stvari koje kasnije uopšte ne iskoristite, bacili ste novac u vetar. 

Da li ste čuli da SAD poseduje 3 odsto dečje populacija, a Amerikanci kupuju 40 odsto svih igračaka na svetu? Bebe prerastu odeću pre nego što stignu da je obuku. Slično tome, ljudi menjaju mobilne telefone zbog euforije koju novi donosi, a ne iz prave potrebe.

2. Kupovina istih stvari

Kupovina stvari koje već posedujemo je mnogo loša navika koje se treba osloboditi. Veoma često ovo svi radimo na nesvesnom nivou, ili zanemarujući kupovinu sa izgovorom da je cena "prava sitnica". Najčešće novac bacamo na kupone, ulaznice i bodove koje skupljamo na karticama, a koje nikada ne upotrebimo.

3. Vreme

Sigurno ste mnogo puta čuli da je vreme novac, i to je zaista tačno. Zamislite samo kada ste poslednji put tražili nešto po stanu i izbog nereda niste uspeli to da pronađete…. E pa upravo tada ste izgubili novac!

4. Održavanje

Jasno vam je da vaša kuća treba da bude čista, uredna i veoma dobro organizovana- i za to vam ne treba nikakva pomoć drugog lica tako da ne računajte na izdatke. Ako vaše stvari budete vraćali na svoje mesto, vaš prostor će zadržati funckionalnost.

5. Selidba

Ako je konačno na red došlo seljenje, pravo je vreme da se odlobodite nereda i odbacite sve nepotrebne stvari. Iskoristite selidbu kao dobar izgovor za sređivanje nakupljenog loma

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader