Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enterijer

Feng šui otkriva: Ovih 8 predmeta odmah izbacite iz svog doma!

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Stara umetnost feng šuija (feng šui u bukvalnom prevodu znači voda i vetar) je višemilenijumski filozofski sistem poreklom iz Kine.

Bavi se teorijom dekoracije prostora sa ciljem da se pronađe idealan, harmoničan prostor, kako bi pozitivna energija mogla da protiče nesmetano i na taj način pozitivno uticala na ljude koji u ovakvom prostoru žive. Drugim rečima, putem dekoracije i položaja predmeta u stanu u kome živimo, feng šui teži da poboljša uslove u domu, pre svega što se tiče prostora, težeći harmoniji i stvaranju dobrih vibracija. Danas vam pomažemo da poboljšate energiju prostora u kome živite i provodite veći deo dana, predočavajući vam koji predmeti privlače loše vibracije, iako vi toga niste svesni.

Predmeti koji privlače lošu energiju prema feng šuiju

Izbegavajte prašnjave predmete

Trudite se da uklanjate prašinu sa predmeta u vašem domu minimum dva puta nedeljno, s obzirom na to da prašina ne dozvoljava energiji da cirkuliše. Odsustvo prašine pomaže da se privuku zdravlje i vitalnost u vaš dom.

Feng šui ne voli previše ogledala

U feng šuiju, ogledala predstavljaju aktivnu energiju i zato je moguće da će vam krasti energiju tokom sna i da zato nećete moći da se odmorite dobro, odnosno, budićete se umorni i sa bolovima u raznim delovima tela. Zato, izbegavajte da stavljate ogledala u sobe, posebno kada je reč o spavaćoj.

Bežite od satova bez baterija

Sat koji stoji, ne kuca, čini da se energija takođe zaustavlja, prestaje da cirkuliše i samim tim može uticati na vaše raspoloženje, stanje duha, kao i  na napredak uopšte. Ukoliko imate u kući satove kojima se ispraznila baterija, zamenite baterije i omogućite energiji da nanovo struji nesmetano vašim domom.

Bacite polomljene predmete

Imate neki predmet u kući koji je polomljen? Izbacite ga iz svog doma hitno! Prema feng šuiju, ovakvi predmeti, koji više nisu celi, povezuju se sa manjkom samopouzdanja. Iz tog razloga, ako čuvate predmete koji su polomljeni, privlačite energiju da ne zaslužujete nešto bolje.

Povezane vesti

Zamenite uvelo cveće

Osušeno cveće ili ono koje stoji u mutnoj vodi, može da proizvodi loše vibracije u prostoru u kom se nalazi, sve to zbog manjka energije koje ima u sebi. Ukoliko imate u svojoj kući cveće u vazi, neka ono bude sveže i menjajte mu vodu redovno, kako se ista ne bi zamutila. Ukoliko poštujete ova pravila, revitalizovaćete energiju u svom domu.

Recite polovnim stvarima: “Neka, hvala.”

Dobro je reciklirati, ali feng šui ne preporučuje da nosite stvari, koje su prethodno pripadale nekoj drugoj osobi, jer stvari nose energiju prethodnog vlasnika u sebi i mogu vas sprečiti da budete na mestu koje vam pripada, tj. da napredujete u životu.

Recite zbogom oštrim predmetima

Feng šui preporučuje da vaš nameštaj bude okrugao ili ovalnog oblika, a ukoliko su kvadratnog oblika (poput stola za ručavanje), trebalo bi preko njih da stavite stolnjak, kako njegovi ćoškovi ne bi bili usmereni na vaše energetske centre i time slabili energiju. Budite oprezni sa noževima, makazama itd. Držite ih u fiokama, najbolje.

Izbacite slike koje su tužne ili nasilne

Slike, posteri ili fotografije koje na sebi prikazuju tužne motive ili, recimo, važne bitke, privlače negativnu energiju i stvaraju prostor pun tenzije, u kome sigurno ne biste želeli da boravite.

Izvor: Ženski magazin

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader