Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enterijer

Tajne feng šuija: OVIH 5 biljaka privlače dobru i lošu energiju

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Ne spavate noću kako valja? Pripazite sa kaktusima u spavaćoj sobi...

Primetili ste da se od nedavno ne osećate dobro. Moguće je da se u vašem domu nalazi nešto što sprečava protok pozitivne energije. Koja je uloga živih bića u našem domu? Naime, postoje biljke koje mogu privući dobru, ali i lošu energiju. Ukoliko želite da vaš dom bude u ravnoteži  i da kroz njega slobodno teče pozitivna energija, obratite pažnju na to koje biljke unosite u kuću.

Prema feng šuiju, biljke su živa bića i zato su nosioci energije, odnosno, pomažu da se ona kreće od jednog dela kuće do drugog. Ipak, ne funkcionišu sve biljke na isti način i zato ćemo otkriti koje su pogodne za dom, a koje ne.

Oprezno sa kaktusima

Kaktus je moćna biljka zbog jake energije koju širi. Na prvom mestu, formiran je od velike količine vode, koja pomaže da se postigne dobar feng šui. Ipak, problem leži u bodljama koje ima i koje razbijaju cirkulisanje energije.

Iz tog razloga, ako ga stavite u spavaću sobu, moguće je da će vam se san pogoršati. Ako je u trpezariji, može izazvati sukobe mežu članovima porodice. Zato je rešenje da kaktus iznesete van kuće.

Povezane vesti

Poboljšajte feng šui biljkama koje vise

Prema fen šuiju, svi predmeti koji mogu da se obese u domu, omogućavaju bolji protok pozitivne energije, kao i da se ona uveća.

Izbegavajte bonsai

Mada deluje ironično zbog svoje povezanosti sa azijatskom kulturom, bonsai zapravo nema dobar feng šui. Na kraju krajeva, biljka kojoj je limitiran rast, nosi lošu energiju i zbog ove atrofije učiniće da negativne vibracije cirkulišu vašim domom. Ukoliko ne želite da vaša svakodnevica bude limitirana, nemojte unositi drvo bonsai u svoj dom.

Povezane vesti

Biljka agava u kući

Agava ima veoma dugačke listove, zbog čega privlači negativnu energiju, barem prema feng šuiju. Ipak, ova čuvena biljka, a najčuvenija po tome što se od nje dobija tekila, ima medicinska svojstva, što menja njenu simboliku. Iz tog razloga, prema feng šuiju, nije dobra ideja da se zasadi u kući, ali je veoma preporučljivo da je zasadite u obližnjem vrtu.

Veza između feng šuija i bambusa

Bambus je u modi i sve češće ga možemo videti u kućama u vidu dekoracije. Iako je izduženog oblika, bambus je fleksibilan i veoma jak i zato može doneti vašem domu jačinu u prilagođavanju promenama. Osim toga, radi se o biljci koja ima veliku moć opuštanja, koju širi u prostoru gde se nalazi, u vidu jakog osećaja mira i spokoja. Iz tog razloga, feng šui preporučuje da se bambus stavi u spavaću sobu.

Drugi predmeti koji donose lošu energiju u kuću

Pored određenih biljaka, koji su to predmeti koji donose lošu energiju u naš dom?

Povezane vesti

Ogledala i feng šui

Iako feng šui ne brani upotrebu ogledala u cilju dekorisanja i uređenja prostora, smatra se da ona mogu da odbijaju energiju i da je udaljavaju od prostora u kojima je najpotrebnija. Iz tog razloga, ne savetuje se da se ogledala stavljaju u spavaće sobe, tako da možete da vidite sopstveni odraz dok ležite i spavate. Ukoliko smestite ogledalo na ovaj način, feng šui kaže da se nećete dobro naspavati, odnosno, nećete imati lak san.

Izvor: Ženski magazin

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader