Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enterijer

Feng šui za miran san: 8 saveta za uređenje spavaće sobe

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Uredno organizujte spavaću sobu i zaboravite šta je nesanica.

Zimi je teško imati dobar san. Zbog konstantnog hladnog vremena, napornog rasporeda i zimske depresije, san je poremećen i zato je potrebno pripremiti vaš prostor za spavanje. Prikupili smo nekoliko saveta kako pravilno organizovati spavaću sobu, tako da san bude zdrav i visokog kvaliteta.

Savet 1: u spavaćoj sobi treba da budu samo stvari za odmor i opuštanje

„Ako je spavaća soba mesto za opuštanje i romantiku, onda stvari u njoj treba da odražavaju ovo“, kaže Tiša Moris, Feng šui konsultant. Energija u kući ima direktan uticaj na vas, jer svaka soba predstavlja različite aspekte. Spavaća soba treba da sadrži samo one stavke koje se odnose na spavanje, odmor i odnose sa partnerom. Feng šui konsultant kaže da čak i religiozne relikvije treba da se čuvaju van spavaće sobe. „Imaju druga sveta mesta gde pripadaju. Tvoj Bog nikada ne bi trebalo da vas vidi gole“.

Povezane vesti

Savet 2: ostavite posao van spavaće sobe

To znači da na stolu za kafu ne bi trebalo da bude materijala za rad, a laptop i telefon treba da se sklone sa kreveta. Znamo da to može biti teško, posebno ako radite na daljinu i živite u skučenom stanu. Ako ste ograničeni u prostoru i morate da radite u svojoj spavaćoj sobi, uverite se da je vaše radno mesto što je moguće dalje od kreveta i koristite biljke da ga sakrijete noću.

Savet 3: izaberite neutralne tonove

Poznato je da boje mogu uveliko uticati na raspoloženje i emocije, tako da je boja vaše spavaće sobe vredna pažnje. Osnovno pravilo feng šuija je da tople boje stvaraju udobnost u vašem odnosu, dok hladne boje mogu ohladiti. Preporučujemo da za spavaću sobu izaberete svetlu, neutralnu boju.

Povezane vesti

Savet 4: pravilno rasporedite ogledala

Većina nas ima bar jedno ogledalo u spavaćoj sobi, čak i više, ali stručnjaci feng šuija savetuju da ga se rešite. Ako je moguće, uklonite ogledala iz spavaće sobe, jer reflektujuća energija uzrokuje višak energije u prostoriji, što može ometati san, kaže Moris. Ako ne možete ukloniti ogledalo iz svoje sobe, postoji nekoliko mogućih zaobilaznica. Ona predlaže prekrivanje ogledala preko noći ili postavljanje ogledala tako da ne bude okrenuto prema krevetu.

Savet 5: balansirajte teksture

Važno je da se izbalansira jin i jang u spavaćoj sobi, a jedan od načina da se to uradi je mešanje tekstura. Jin (ženska energija) se manifestuje u mekim teksturama, kao što su pliš ili meki pokrivač, i "donosi energiju i emocije majke". Energija muškog janga, s druge strane, može se naći, na primer, na podovima od tvrdog drveta. Međutim, muškarci mogu imati žensku energiju i obrnuto, zbog čega stručnjaci predlažu balansiranje tvrdih i mekih tekstura u spavaćoj sobi.

Povezane vesti

Savet 6: koristite debele zavese

Feng šui praktičari se slažu da što je soba tamnija, to bolje. Zavese sa draperima pomažu vam da obezbedite savršen mrak noću, pomažući vam da se opustite i brže zaspite.

Savet 7: unutrašnja vrata na vidiku

Postavljanje kreveta je presudno za miran san. Prema pravilima Feng šuija, savetuje se da je krevet okrenut prema vratima. Ali ne bi trebalo da je postavljate nasuprot vrata, gde ćete se osećati previše vidljivo i ranjivo.

Savet 8: izbegavajte nagnute stropove i grede

Za opremanje spavaće sobe prema svim pravilima feng šuija, pogledajte svoj plafon. Pokušajte da ne spavate ispod nagnutog stropa ili ispod greda. Oni stvaraju nejednaku distribuciju energije u prostoriji koja pada na krevet. Sa ovim jednostavnim savetima, možete zadržati pozitivnu energiju i spavati mirno u vašoj spavaćoj sobi.

Izvor: Ženski magazin

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader