Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enterijer

Pravilan Feng Šui: Kako da ispravite greške koje remete vašu energiju?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Mali trikovi zbog kojih ćete osetiti i razliku u raspoloženju...

Kažu da je naš dom personifikacija našeg unutrašnjeg stanja. Stoga, ako želite da osetite sklad u svojoj duši, treba da opremite svoju kuću tako da je sve u njoj skladno i ispravno. U tome će vam pomoći Feng Šui koji ima mnogo saveta kako da popravite određene greške u unutrašnjosti svog doma.

Kako uspostaviti protok energije u kući?

Jedan od najčešćih problema u Feng Šui-u su različiti energetski tokovi, koji teku svaki u svom pravcu i tako stvaraju mnoge probleme stanovnicima takve kuće ili stana. To se pre svega odnosi na zdravlje, sreću i vezu. Stoga, ako želite uspostaviti pravi Feng Šui kod kuće, svakako bi trebalo da obratite pažnju na sledeće tačke:

Nepravilno okačena ogledala u predsoblju

Gde god da odemo, ogledala su najčešće postavljena pri ulazu u sobu. To zapravo nije loše, ali ako se u njima odražavaju ulazna vrata, rizikujete da svu pozitivnu energiju pustite direktno na ulicu. Pošto vrata predstavljaju našu vezu sa spoljnim svetom, odakle pozitivna Chi energija ulazi u naš dom, pokušajte da okačite ogledala tako da odražavaju nešto lepo (na primer, slike ili figurice), a ne ulazna vrata. U suprotnom, izbaciće sve pozitivno iz kuće i istovremeno će postati prava prepreka.

Prisustvo "mešanog" poda

Pod u kući je njegova metaforička osnova. I biće vrlo dobro ako je svuda napravljeno od istog materijala. Ovo će osigurati formiranje snažne, podržavajuće Chi energije. Jedini izuzetak je dizajn poda u kupatilu i kuhinji, gde iz očiglednih razloga treba da koristite samo vodootporne i trajnije materijale.

Previše cveća u spavaćoj sobi

Cveće i zelene biljke su definitivno dobra stvar u kući, uključujući i sa stanovišta Feng Šui-a. Ipak, ako se one nalaze u velikom broju u spavaćoj sobi - one mogu izazvati vaše neslaganje sa partnerom. Za razliku od cveća u vazi, zatvorene saksije aktivno rastu i na taj način ne dozvoljavaju da se uspostavi mirna energija, neophodna za odmor i opuštanje.

Za dobar Feng Šui u spavaćoj sobi možete koristiti tihu muziku, sveće, pa čak i kamin. Koristite zelenilo za ukrašavanje kuhinje ili dnevnog boravka.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader