Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enterijer

Od sada ne važe: Pravila u uređenju enterijera koja sada smemo da kršimo

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Neka nas veoma raduju.

Mnogi od nas obožavaju uređenje enterijera i uživamo u tome. Volimo promene, volimo nove lepe stvari i mnoštvo detalja, ali pratimo i trendove. Kada je reč o enterijeru, ističu dizajneri, postoje zastarela pravila koja više ne važe.

Dobro ih ispratite i prepustite se u svojoj mašti.

Stilovi se ne mešaju

Ovo „pravilo“ odavno ne važi. Možda ste nekada bili u gostima i primetili sklop različitih stilova i mnogo vam se dopalo, ali kada to zamislite u svom domu, nešto vam se ne uklapa. Ne brinite, radi se samo o tome da jednostavno niste navikli da elementi jednog stila u kombinaciji sa nekim potpuno drugačijim, zaista može dobro da izgleda. Na primer, kombinacija tradicionalnog dizajna sa savremenim elementima. Ipak, ako smatrate da bi ovakve kombinacije narušile ujednačenost izgleda vašeg doma, slobodno se držite određenog stila.

Komadi nameštaja moraju da se uklapaju

Ideja da svaki komad nameštaja mora biti iz istog seta je prošlost. Svaki dizajner enterijera danas će vam reći da se i različiti komadi nameštaja mogu uklopiti sa ukusom. Na primer, kauč modernog izgleda biće prikladan uz starinsku stolicu na ljuljanje i drveni stočić. Ovakva forma uređivanja osvežiće prostoriju i privući će pažnju.

Povezane vesti

Nameštaj obavezno ide uza zid

Iako vam je to možda cilj, nećete nešto mnogo prostora stvoriti pribijanjem nameštaja uz zid. Takav raspored odaje dojam nespretnosti i nemaštovitosti. Bolja je ideja napraviti različite tematske prostore koji su dekorativno naglašeni. Tako će se u vašem domu osetiti jedinstveni duh koji ste sami kreirali.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader