Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enterijer

Pravi prijatelj i zaštitnik porodice: Koja figura po Feng Šuiju donosi pozitivnu energiju?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Feng Šui nam može mnogo toga reći o gotovo svakoj životinji i njenim silama, koje, na ovaj ili onaj način, utiču na naš život.

To se najčešće odnosi na zmajeve, slonove, kornjače ili mačke, ali među njima je bilo mesta i za najvernijeg čovekovog prijatelja - psa. 

Šta predstavlja pas sa stanovišta Feng Šuija?

Psi su povezani sa zaštitom kuće. Takođe, mnogi nazivaju pse vernim pomagačima i prijateljima koji nikada neće ostaviti svoje vlasnike u teškoj situaciji i doći će im u pomoć ako se nešto dogodi. Feng Šui se pridržava istih principa u kojima se pas smatra veoma vernom životinjom, što vrlo dobro utiče na energiju kuće i porodične odnose.

Pored toga, opšte je prihvaćeno da pas nije samo zaštitni, već je siguran znak uspeha i prosperiteta. Uostalom, kućni ljubimci se najčešće pojavljuju u imućnim porodicama.

Ali to nije sve za šta su oni sposobni. Mnoga istraživanja pokazuju da pomažu ljudima da se oslobode lenjosti, postanu odgovorniji i organizovaniji. Takođe, oni pomažu parovima bez dece da postanu srećniji. 

Povezane vesti

Saveti za držanje figure psa u kući

Svaki ljubimac treba da ima svoje mesto. U slučaju psa, bolje je da je to čist ćilim, postavljen negde u hodniku. Međutim, on se ne može postaviti direktno ispred ulaznih vrata, jer će u tom slučaju blokirati put pozitivne Chi energije.

Takođe, ne smete dozvoliti da pas spava sa vama u krevetu. Zaista, sa stanovišta Feng Šuija - treći dodatak u krevetu (čak i ako se radi o psu ili mački) je zaista suvišan. To će ometati normalne odnose između supružnika, a u nekim slučajevima može izazvati česte svađe i nesuglasice.

Preporučljivo je da figuru psa postavite u hodnik, okrenutu prema vratima. Dakle, on će zaštititi kuću od nepozvanih gostiju, a takođe će vas sretati svaki put kada se nakon posla vratite kući.

Po želji se u dnevnoj sobi može postaviti i figurica u obliku psa. Mora da je vidljiva i okrenuta ka sredini sobe.

Što se tiče izgleda, može biti bilo kakva - pozlaćena, bronzana, drvena ili čak staklena. Ne zavisi od materijala koji je napravljen, već od čovekove vere u njegovu snagu i pravilnu negu. Kao i bilo koji drugi predmet u kući, i figurica se mora držati na čistoj i urednoj polici.

Usput, neće biti suvišno reći da psi ne vole domaće svađe. Po svojoj prirodi skloni su svemu i uvek podržavaju svoje gospodare, ali ako se počnu međusobno svađati, biće im teško da se postrave, a oni se radije vole „sakriti“. Zbog toga, nakon velikih svađa u kući, stručnjaci Feng Šuija preporučuju pročišćavanje i na taj način ponovo aktiviraju zaštitna svojstva figure.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader