Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultura

20 najromantičnijih filmskih izjava ljubavi

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

„Pravi gubitak možeš osetiti samo kada nekoga voliš više nego što voliš sebe.“ (Film Dobri Vil Hanting)

Donosimo vam 20 divnih izjava ljubavi iz omiljenih filmova koje će vas inspirisati i ohrabriti da verujete u ljubav. Jer ona postoji i van ovih divnih ljubavnih scena!

Kada je Hari sreo Sali

"Volim kada ti je hladno iako je 22 stepeni! Volim i to što ti treba sat i po vremena da naručiš sendvič! Volim te te voje bore iznad nosa dok me gledaš kao da sam lud. Volim kada nakon dana provedenog sa tobom osećam tvoj parfem na svojoj odeći! I volim što si poslednja osoba sa kojom želim da razgovaram pre spavanja! I to nije samo zato što sam usamljen i zato što je novogodišnje veče! I došao sam ovde večeras zato što sam shvatio da kada ukapiraš da želiš da provedeš sa nekim ceo život, želiš da to i počne što je pre moguće”. - Hari (Bili Kristal) i Sali (Meg Rajan).

„Pravi gubitak možeš osetiti samo kada nekoga voliš više nego što voliš sebe.“ (Film Dobri Vil Hanting)
Izvor: Cosmopolitan

Ratovi Zvezda: epizoda V: Imperija uzvrađa udarac

“Volim te” - Princeza Leia (Keri Fišer)

“Znam” - Han Solo (Harison Ford)

Ja u ljubav verujem

“Ja sam samo devojka koja stoji ispred momka i pita ga da je voli”. Ana (Džulija Roberts) i Vilijan (Hju Grant).

Milioneri iz blata

Znala sam da me posmatraš” - Džamal (Dev Patel)

Mislila sam da ćemo se ponovo sresti u smrti.”  - Latika (Frida Pinto)

Ovo je naša sudbina.” - Džamal

Poljubi me.” - Latika

Ustvari ljubav

Za mene, ti si savršena.” Mark (Endru Linkoln) i Džulijet (Kjara Najtli)

Verujemo da jedva čekate šta se dešava sa likovima iz ovog legendarnog filma!
Izvor: Cosmopolitan

Dankinja

Volim te zato što si jedina osoba koja ima smisla i me je učinila mogućom.” Lili (Ed Redmejn) i Gerda (Alisija Vikander).

Šetnja za pamćenje

“Uvek će mi nedostajati. Ali naša ljubav je kao vetar. Ne mogu da vidim, ali mogu da osetim.” - Landon (Šejn Vest) o Džejmi (Mendi Mur).

Mulen Ruž

Najvažnija stvar koju ćeš ikada naučiti je da jednostavno voliš i budeš voljen. “Kristijan (Ijan Merkgregor) i Satin (Nikol Kidman).

Divan život

Želiš mesec? Samo reci i baciću laso i spustiću ga.” Džordž (Džimi Stjuart) i Meri (Dona Rid).

Beležnica

Ja sam kao i svaki drugi muškarac, čovek sa jednostavnim željama i razmišljanjem koji živi sasvim običan život. Niko mi nije posvetio neki spomenik i verujem da će moje ime biti zaboravljeno ubrzo nakon što napustim ovaj svet. Ali u ovom običnom životu uspeo sam da dobijem poštovanje i ljubav najlepše osobe koja je ikada živela na zemlji koju sam voleo svim srcem, a to mi je bilo dovoljno za ceo jedan život.“ Noa (Rajan gosling) i Ali (Rejčel Mekadams).

Titanik

Rouz, taj tiket je bilo nešto najbolje što mi se desilo u životu zato što mi je doneo Tebe. I zahvalan sam za to Rouz, zahvalan sam! Moraš da mi obećaš da ćeš preživeti. Da se nećeš predati šta god da se desi i koliko god je situacija beznadežna. Obećaj mi sada Rouz i ispuni obećanje!”- Džek (Leonardo Dikaprio) i Rouz (Kejt Vinslet).

Nije loše povremeno ubaciti malo romantike u vezu, a bolji način od filmske večeri ne postoji.
Izvor: Cosmopolitan

U dobru i u zlu

Volim te. Znao sam to čim sam te sreo i izvini što mi trebalo toliko da ti kažem.” Pet (Bredli Kuper) i Tifani (Dženifer Lorens).

Gospodar prstenova: Družina prstena

Radije bih provela jedan život s tobom, nego da bživim nekoliko vekova sama!”. Arvin (Liv Tajler) i Argon (Vigo Mortensen).

Gordost i predrasude

“Začarali ste moje telo i dušu u volim vas, volim vas, volim vas! Ne želim više nikada da se razdvajam od vas!." Gospodin Darsi (Metju Mek Fajden) i Elizabet  (Kjara Najtli).

Sumrak: Praskozorje

Sa tobom mi ni večnost neće biti dovoljna.” Edvard (Robert Patinson) i Bela (Kristen Stjuart).

Odbegla mlada

Garantujem ti da ćemo imati teških trenutaka. Takođe ti garantujem da će pre ili kasnije jedan od nas želeti da pobegne. Ali isto tako ti znam da ću žaliti do kraja života ako te ne pitam da budeš moja. Zato jer duboko u srcu znam da si ti ona prava za mene.“

Kapetan Kuka

Znaš ono mesto između snova i realnosti gde još uvek sanjaš? Tamo ću te uvek voleti, tamo ću te uvek čekati.“

Upoznajte Joe Blacka

Ljubav je strast. Opsesija. Neko bez koga ne možeš živjti. Neko zbog koga ti se vrti tlo pod nogama. Pronađi nekoga koga ćeš ludo voljeti, i ko će isto tako voleti tebe. Slušaj svoje srce. Život bez toga nema smisla. Putovati kroz život bez prave ljubavi je kao da uopšte nisi ni živela. Moraš pokušati, jer ako ne pokušaš, onda nikad nisi živela.“

10 razloga zašto te mrzim

„Mrzim način na koji razgovaraš sa mnom, i tu tvoju frizuru. Mrzim tvoje cipele, i način na koji mi čitaš misli. Mrzim što si uvek u pravu. Mrzim što me zamejavašš, ali rasplačeš. Mrzim što nisi sad kraj mene i što me nisi pozvao. Ali najviše mrzim to što te ne mrzim. Baš ni malo, ni trunčicu.“

Dobri Vil Hanting 

„Pravi gubitak možeš osetiti samo kada nekoga voliš više nego što voliš sebe.“

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader