Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultura

5 najlepših romantičnih filmova za jesen

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Jesenje večeri su idealne da pogledate neki romantični film uz voljenu osobu.

Na ovoj listi našli su se neki neprevaziđeni klasici koji su kao stvoreni za ovu kišnu, maglovitu sezonu.

Setna jesen je najčešće dobro vreme za razmišljanje o odnosima, o letnjoj romansi i hoće li se ona pretvoriti u nešto veće, značajnije... u pravu ljubav, ili ipak ne? Kroz emotivna previranja je najbolje proći ušuškano pod ćebetom i uz omiljeni topli napitak, gledajući neki od atmosferičnih i romantičnih jesenjih filmova.

Dok čekamo da neki od najavljenih filmskih hitova stignu u bioskope, prisetili smo se klasika iz ipak ne toliko davnih osamdesetih i devedesetih godina uz koje ćete najbolje provesti jesenje večeri.

Kada je Hali sreo Sali

Film iz 1989. godine, večni je romantični klasik koji se bavi pitanjem može li prijateljstvo opstati nakon jedne ljubavne noći. Priča prati Harija Burnsa koji upoznaje Sali Albriajti postaje njen prijatelj. Hari čvrsto odlučuje da neće dozvoliti da privlačnost koju oseća prema Sali uništi njihov odnos.

Međutim, kada se jedna noć slabosti završi paničnim jutrom postavlja se večno pitanje: može li simpatičan par izbeći ostvarenje Harijevih strahova i mogu li ostati prijatelji ili moraju priznati da su možda savršeni jedno za drugo?

Jesenje večeri su idealne da pogledate neki romantični film uz voljenu osobu.
Izvor: Cosmopolitan

Hana i njene sestre

Vudi Alenov film takođe nam siže iz ovog perioda. U pitanju je komedija čija se radnja odvija između dva američka praznika, Dana zahvalnosti, kada se Hanin muž zaljubi u njenu sestru Li, dok njen bivši ljubavnik-hipohondar obnavlja prijateljstvo i odnos sa njenom sestrom Holi

Iako se radi o filmu iz 1986., njegova večna tema međuljudskih odnosa i ljubavi a sa karakterističnim stilom Woody Allena, i danas je aktuelan i zasmejava publiku, a odlična gluma Vudi Allena, Mije Farou sigurno će vas prikovati za ekran.

Na sledećoj strani čeka vas još 3 fantastična i romantična filma...

Večni sjaj besprekornog uma

Ovo je ostvarenje koje takođe donosi ljubavnu priču između dugogodišnjeg para, Džoela i Klementine, koji posle jedne svađe odlučuju da raskinu. Međutim, Džoel saznaje da se njegova bivša devojka KJlementina podvrgla eksperimentalnom zahvatu doktora Mierzwiaka, da bi izbrisala sećanja ne njihovu vezu.

Da se ne bi osećao poraženim, Džoel se odlučuje na isti zahvat. Dok mu se sećanja brišu, on iznova proživljava njihove zajedničke trenutke i shvata da bi radije sačuvao uspomene, koliko god ga to emotivno bolelo, nego da ih izgubi zauvek.

Stigla vam je pošta

U pitanju je američka romantična drama koju potpisuje Nora Efron.

Film je rimejk Lutitschovog The Shop Around the Corner, a donosi odličan glumački spoj - Toma Hanksa i Meg Rajan. Ovaj glumački par je na neki način obeležio devedesete, pošto im je to treće zajedničko pojavljivanje u ulogama zamršenih ljubavnih odnosa.

Dobri Vil Hanting

Čuvena  američka drama iz 1997. godine koju je režirao Gus Van Sant, a glavne uloge tumače Met Dejmon, Robin Vilijams, Ben Aflek, Mini Drajver.

Scenario su napisali Aflek i Dejmon, a Dejmon glumi i glavnu ulogu u filmu koji prati dvadesetogodišnjeg radnika iz južnog Bostona, Vila Huntinga, genija koji je prinuđen na odlaske kod terapeuta (Vilijams) i učenje napredne matematike sa nagrađivanim profesorom (Skarsgard) kako bi izbegao zatvorsku kaznu.

Kroz terapiju Vil preispituje svoje odnose sa najboljim prijateljem (Aflek) i novom devojkom (Drajver) dok se u isto vreme suočava sa ličnim emotivnim problemima i odlučuje o svojoj budućnosti. Film je osvojio brojna priznanja i nagrade, a možda najvažnija je Oskar za scenario koji su osvojili Met Dejmon i Ben Aflek sa samo 27 i 25 godina.

Izvor: journal.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader