Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultura

Smeh, suze, drama i sjajna glumačka ekipa: Serija o kojoj priča cela Cosmo redakcija (FOTO)

Autor Vvasiljevic
Autor Vvasiljevic

I ne, nije u pitanju Seks i grad...

Dok je rad u Cosmopolitanu još uvek bio samo moj pusti san sa minimalnom šansom za ostvarenje, zamišljala sam Cosmo redakciju kao skup uspešnih žena koje tokom radnog dana imaju samo jednu misiju - dešifrovanje baš svake epizode serije Seksa i grada. Ipak se, složićete se, u Kerinom virtuelnom dnevniku kriju rešenja za sve ljubavne enigme koje su ikada mučile devojke širom sveta, a to su teme koje naš magazin najviše prati.

Danas, kada sam redovan član ove redakcije, shvatam da sam kao petnaestogodišnjakinja imala potpuno pogrešan utisak o sadašnjem radnom mestu. Ne, nemojte misliti da bi mi smetalo da pet dana u nedelji po osam sati vodim polemike o ljubavnom trouglu između Keri, Zverke i Ejdana, Šarlotinoj odevnoj kombinaciji, Samantinim opaskama i Mirandinoj frizuri. Ne bi, uopšte. Međutim, drago mi je što ova kultna serija ipak nije glavna tema naše male redakcije.

Zapravo više od polovine ovog ženskog tima zaluđen je serijom koja se apsolutno ne bi ukopila u zamisao petnaestogodišnje Violete koja želi da jednog dana postane novinar Cosmopolitana. Izvini mala ja, razočarale smo te tog dana kada smo se prepustile čarima Besramnika - serije koja prati život porodice na rubu egzistencije. Tokom osam sezona svako od aktera ove humorističke drame suočava se sa različitim moralnim dilemama i kodeksima društva na načine koji su savremenom društvu neobjašnjivi.

Niko od njih ne nosi Manolo Blanik cipele, niti ima šansu da se zaposli u prestižnom Vogue. Njihove brige su mnogo prizemnije i odnose se na plaćanje računa, brigu o ocu alkoholičaru i obmanjivanje službe za socijalni rad. Fiona (glavna akterka Besramnika) ne pije Cosmopolitan koktel na VIP žurkama, već jeftino, ukradeno pivo na raspaloj sofi u kući bez grejanja. I upravo tim prizorom šalje nam poruku koju luksuz akterki Seksa i grada nikada ne bi mogao. Iz epizode u epizodu Besramnici nam pokazuju da život nije savršen, a ljubavni i fashion problemi nisu jedino što muči mlade devojke.

Za uspešno preživljen dan realnost vas neće nagraditi venčanicom Vere Vang, pre će vam pokvariti mašinu za pranje veša. Međutim, bitno je da u takvim situacijama ne posustanete već se izdignete iznad situacije i dokažete sebi (I SAMO SEBI!) da danas možete postići više nego juče. Baš tome nas uči ova humoristička drama koju Cosmo redakcija svakodnevno prati sa entuzijazmom. 

Zato savetujemo da i vi obavezno odradite jedan reality check gledanjem Besramnika, a mi vam garantujemo mnogo smeha, ludih preokreta i naravno veoma kvalitetnu glumačku ekipu! Cosmo approves! 

A post shared by Shameless (@shameless) on Apr 10, 2018 at 7:54am PDT

Piše: Violeta Vasiljević

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader