Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultura

Quarantine and chill: 5 španskih filmova koje morate pogledati

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Ljubitelji psiholoških trilera, spremite kokice…

Izvor: Shutterstock

Durante la tormenta (2018)

Strašan zločin i tragična smrt dečaka koji ga je otkrio, prepliću se sa životom mlade žene 25 godina kasnijepod uticajem jake geomagnetske oluje, identične onojnoći u kojoj su se događaji odigrali. Vera Roj vodinaizgled savršen porodični život, posvećena mužu ićerki. Međutim, za vreme nepogode, porodica otkrivastaru kameru i televizor na kome vidi dečaka, nekadašnjeg stanovnika svoje nove kuće, a potomsaznaje i njegovu tragičnu sudbinu. Ona će imatipriliku da upozori dečaka i spase mu život, ali će je to mnogo koštati. Naime, tim činom ona izaziva promenuu sledu događaja i budi se u drugačijoj stvarnosti gdenjena ćerka ne postoji, a muž je ne prepoznaje. Sat otkucava, a Vera očajnički pokušava da pre završetkaoluje povrati svoj nekadašnji život. U tome joj pomažemladi policijski inspektor koji jedini nastoji dapoveruje u njenu neverovatnu priču.

El cuerpo (2012)

Kada usred noćne smene čuvar mrtvačnice doživineobajšnjiv i jeziv prizor, u pokušaju da pobegne ipotraži pomoć, doživljava tešku saobraćajnu nesreću izavršava u komi. U toku te noći iz mrtvačnice je nestalo telo uspešne poslovne žene Majke Viljaverde, koja je preminula usled srčanog udara. Ali da li je zaista bilo tako? Ovaj fantastični psihološki triler vas vodi kroz ne tako ljubavnu priču između posesivneMajke i njenog dosta mlađeg muža Aleksa, i detektivakoji radi na otkrivanju ovog misterioznog događaja: gde je nestalo Majkino telo i da li je zaista umrlaprirodnom smrću?

Secuestro (2016)

Viktor je dete koje šeta po seoskom putu. Njegovamajka Paricija je poznati advokatski specijalista u medijskim tragovima, shvata to I odlazi u bolnicu, gdeobjašnjava policiji da je Viktor gluv I da može govoriti, već koristi znakovni jezik. Viktor objašnjava da ga je kidnapovao čudan čovek I odveo u staru kuću, odakleje pobegao. Policija identifikuje osumnjičenog poi menu Čarli, čoveka sa problemima sa novcem itrudnom ženom u 8. Mesecu, koja ne može objasnitigde je Čarli bio kada je Viktor kidnapovan. Videvšinesposobnost policije da uhapsi Čarlija, Patricijakontaktira bivšeg muža I Viktorovog oca, da ga zamolida on ili njegovi prijatelji zastraše Čarlija. Ali kadapolicija otkrije da je Viktor slagao za kidnapovanje, Patricija pokušava da zaustavi Raula, svog bivšegsupruga, ali tada sve kreće da se otima kontroli ipočinje lanac čudnih događaja...

Los ojos de Julia (2010)

Ovo je priča o ženi koja polako gubi vid dok pokušavada istraži smrt svoje sestre bliznakinje. Sve počinjemisterioznom smrću žene. Posle toga se film pretvara u detektivsku priču u kojoj sestra nastradale pokušava daotkrije šta se zapravo desilo. Glavna junakinja Julijasumnja u verziju po kojoj je njena rođena sestra ibliznakinja izvršila samoubistvo. Sem misterije kojupokušava da reši mora se suočiti i sa degenerativnom, naslednom bolešću zbog koje može i sama veoma brzoostati u potpunosti bez vida.

El orfanato (2007)

Laura je odrasla u sirotištu i sada, mnogo godinakasnije, zajedno sa svojim mužem i usvojenim sinomSimonom, useljuje se u kuću koja je nekada bilaupravo sirotište u kojem je odrasla. Kada joj Simon kaže da ima petoro nevidljivih prijatelja, Laura to pripisuje usamljenosti i mašti svog sina. Laura odlučujeda ponovo otvori sirotište u toj kući, koje će bitinamenjeno deci bez roditeljskog staranja, sa posebnimpotrebama. Ovim povodom organizuje žurku, na kojojće prvi put ugledati dečaka sa maskom i ubrzo shvatitida joj je sin nestao. Film prati njenu neiscrpnuvišemesečnu potragu za Simonom, borbom saunutrašnjim demonima i očajničkim potezima kako bi razotkrila misteriju kojom je kuća prekrivena.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader