Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultura

Internet nam je pojeo sposobnost komunikacije, ili ipak nije?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Brojni psiholozi govore o tome kako su internet i društvene mreže krivi za to što nam je međusobna komunikacija sve lošija.. Međutim, određeni profili i influenseri sa Instagrama trude se da poprave taj virtueni prekid.

Izvor: Shutterstock

Svesno ili nesvesno, verbalno ili neverbalno, svakodnevno pošaljemo na hiljade poruka - strancima na ulici pogledom, dok su naši ukućani oni koji znaju čitav spektar naših poruka i raspoloženja, ili bi bar tako trebalo da bude.

Činjenica je da nam je komunikacija postala štura povlačenjem u svoje svetove - svoje naloge na društvenim mrežama, svoja dopisivanja u kojima ima sve manje teksta,a sve više gifova, mimova i fotografija.

Ako se makar na trenutak osvrnete na nešto što ste rekli u afektu, u realnom vremenu i prostoru, i još na to uključite mogućnost lošeg tumačenja, postaće vam itekako jasno zbog čega su neke situacije izmakle kontroli, a neki bezazleni razgovori prerasli u raspravu.

Dobra vest je da, ako se samo malo zainteresujete za ovu problematiku, videćete da i Instagram ima poučne ilustracije ili citate, koji vam mogu pomoći da na pravi način verbalizujete sve ono kako se osećate i što vam svira u glavi.

Ako još uvek niste, preporučujemo vam da zapratite profil Zombijana Bones, njene pretalentovane ilustracije, ne samo što će vas nasmejati i pokazati vam da neke situacije nisu čudne i poznate samo vama, već će vas često i spustiti na zemlju.

Da izborom reči u mnogome utičemo na to u kom smeru će otići naša komunikacija, na veoma praktičan način, uči nas profil kakodakazemo:

Ovo su samo dva primera, a na Instagramu ih možete pronaći još, pa eto prilike da vreme provedeno na društvenoj mreži bude i poučno i korisno po nas i našu okolinu.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader