Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja

Check in: Najbolji evropski gradovi za studiranje

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Prelepi gradovi i čuveni univerziteti čekaju na vas...

Odlazak na razmenu studenata ili na studiranje u inostranstvu odličan je način da upoznate nove ljude i kulture. Evo predloga za evropske gradove idealne za studiranje...

Krakov (Poljska)

Centar kulturnog života Poljske već duže vreme privlači studente iz celog sveta kako zbog kvalitetnih univerziteta, tako i zbog bogatog noćnog života. U Krakovu se nalazi i drugi najstariji univerzitet u Evropi, Jagielonski univerzitet koji datira iz 14. veka.

Izvor: Cosmopolitan

Hajdelberg (Nemačka)

Ovaj univerzitetski grad 2014.  godine proglašen je za Uneskov grad literature i samim tim postao idealan grad za ljubitelje knjiga i studente književnosti. Studenten umetnosti i arhitekture oduševiće njegove istorijske građevine.

Izvor: Cosmopolitan

Bolonja (Italija)

Univerzitet u Bolonji je najstariji univerzitet u Evropi i ovaj grad predstavlja jedan od najvećih studentskih centara. U ovom gradu danas studira 100.000 mladih ljudi, što predstavlja četvrtinu stanovništva. Tradicija i kulturno bogatsvo privlače brojne turiste.

Izvor: Cosmopolitan

Upsala (Švedska)

Ljupski švedski grad smešten je na oko 70 kilometra od Stokholma, svake godine udomi veliki broj studenata iz čak 17 zemalja. Kao bitan univerzitetski centar neguje viševekovnu tradiciju i sistem školovanja koji je već 600 godina nepromenjen.

Izvor: Cosmopolitan

Oksford (Engleska)

Oksfordski univerzitet je najpoznatiji univerzitetski centar u svetu. On ses sastoji od 30 koledža i pridružnih zgrada, a ono što je specifično za njega jeste da nema centralnu univerzitetsku zgradu. Brojni pabovi i veliki broj studenata odlična su preporuka za bogat noćni život.

Izvor: Cosmopolitan

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader