Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja

Nezaboravno putovanje: Kako da svoj full time job zamenite full time obilaskom sveta!

Autor Vvasiljevic
Autor Vvasiljevic

Vrlo lako uz naše proverene savete.

Život bi bio savršen da je moguće zarađivati od putovanja! Ali to je nemoguće zar ne? Nije, ako pitate Šanel Kartel, devojku koja se, zajedno sa svojim dečkom Stivom Dirnbergerom, usudila da svoj full time job zameni full time obilaskom sveta!

Upravo njih dvoje objasniće vam kako da i sami učinite isto, a dok ste u procesu planiranja velikog bekstva uživajte u njihovom instagram profilu @HowFarFromHome

Pripreme za vašu nonstop avanturu počinju ovde: 

Napravite listu želja

Jasni ciljevi pomoći će vam da se bolje isplanirate i brže stupite u akciju.

Otvorite um

Različite kulture, odlaganje letova, zauzeti hoteli i nestašica novca samo su neki od izazova s kojim ćete se susreti na svom putu. Iz tog razloga već danas počnite da vežbate svoj um kako biste i u teškim trenucima ostali pozitivni. 

Uštedite bar  10% više novca nego što mislite da vam je potrebno

...za neočekivane troškove kojih, nažalost, vrlo često bude. 

Počnite da štedite već danas 

Što pre se prebacite u “saving mode”, brže ćete moći da kupite kartu u jednom pravcu. Otvorite poseban račun za putnu ušteđevinu i učinite je prioritetom! Svaki dinar od sada je bitan!

Budite strpljivi

Stivu i meni trebala je čitava godina za skupljanje novca pre nego što smo odlučili da napustimo posao i, napokon, sednemo u avion. Fokusirajte se na svoj cilj, ali takođe budite realni prema svom timelineu. Bolje je odložiti put, nego odustati u sred istog.

Unovčite svoja putovanja

Mi se trenutno bavimo fotografijom, dizajnom i pisanjem. Biznis nam se razvio putem društvenih mreža, ali i ljudi koje smo upoznavali na različitim destinacijama. Takođe, započeli smo i online kurs kao pomoć ljudima željnim travel avantura.

Ne zaboravite...

Život bez stalnog posla i mesta boravka može učiniti da se osećate nezadovoljno, a putovanja neretko vode do umora i stresa. Ostajanje bez keša i višečasovno hodanje sa teškim torbama na leđima nama nije strano, zato pre nego krenete na put oko sveta zapitajte se da li ste zaista u stanju da ga preživite mentalno, ali i fiziči. 

Šta spakovati?

Aparat ili telefon sa odličnom kamerom za fotkanje svih divnih mesta koje planirate da posetite.

Pasoš, novčanik, novac. (Očigledno)

Šešir će vam biti potreban za prekrivanje lica u slučaju neophodnih dnevnih dremki. Tome dodajte još i čepiće za uši!

Sarong je najbolji multitasker ikada. Može vam služiti kao haljina, posteljina, peškir ili šal, a u poseti konzervativnim zemljama biće vaša prva pomoć. 

Eksterni punjač kako biste bili u konekciji sa dragim ljudima, baš uvek.

Adapter za struju je must have na putu oko sveta.

Udobne patike za šetnju po zemljinoj kugli biće vam više nego potrebne.

Pri ruci neka vam uvek budu grickalice poput banana (lako se vare), seckanog đumbira (protiv mučnine), orašastih plodova (za suzbijanje gladi u kriznim situacijama).

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader