Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja

Lekcije za savršeno putovanje: Kako se snaći u stranoj zemlji bez znanja njihovog jezika?

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

I za ovo imamo rešenje!

Da li sanjate da putujete svetom, ali se bojite da ćete upasti u nevolje zbog nedovoljnog znanja stranih jezika?

Srećom, za moderno putovanje nije potrebna diploma lingvista - dovoljno je znati nekoliko osnovnih fraza i imati pametni telefon sa nekoliko korisnih aplikacija. Evo nekoliko univerzalnih saveta koji će vam pomoći da se osećate udobnije u inostranstvu:

Pažljivo isplanirajte detalje vašeg putovanja

Pažljivo proučite mesto gde putujete. Zapišite naziv vašeg hotela, mesta koja vas zanimaju i područja u kojima se nalaze. Što više naučite kako da ih izgovarate, to je veća šansa da će vas meštani razumeti i pomoći da dođete do željenog mesta.

Snimite fotografije

Bojite se da pitate meštane o lokaciji zgrade koja vam je potrebna zbog lošeg vokabulara? Pokažite im fotografiju zgrade koju tražite - to će uveliko pojednostaviti komunikaciju. Ako putujete sami, budite sigurni da fotografišete hotel i druga mesta na kojima se krećete. Ako se iznenada pojave problemi sa internetom ili Google mapom, vaše fotografije i video zapisi će doći kao pravi spas.

Povezane vesti

Govorite sporije

Ako iz školskih godina imate nekoliko lekcija iz engleskog u glavi, ne žurite da iznenadite lokalno stanovništvo svojim znanjem. Za građane ne-engleskog govornog područja takođe je veoma teško analizirati strani govor. Govorite polako i jasno, pokušajte odabrati jednostavne fraze. To će pomoći da se izbegne konfuzija.

Koristite znakovni jezik

Ako je nešto nemoguće objasniti rečima, koristite znakovni jezik. Ali budite oprezni - niko ne voli da bude blizu vetrenjače.

Smešite se

Osmeh je univerzalan način da pokažete vaš prijateljski odnos prema vašem sagovorniku. Osmeh je taj koji tako često spašava u nezgodnim i čak opasnim situacijama.

Povezane vesti

Pronađite lokalnog vodiča

Vodič ne samo da će vam pokazati najbolja mesta u gradu, već i pomoći da razumete lokalni jezik ili čak naučite osnovne fraze i izraze.

Koristite pomoć stručnjaka

Ako tokom putovanja treba da napišete dokument na jeziku zemlje u kojoj se nalazite, ali je vaše znanje u ovoj oblasti veoma ograničeno, koristite stručnjake. Na primer, iskusni urednici će moći da vaš nespretan tekst pretvore u idealan, tako da niko neće imati sumnje – sve će izgledati kao da je pisao lokalni stanovnik.

Povezane vesti

Izvor: Ženski magazin

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader