Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja

Dubai kao jedna od najpopularnijih destinacija: Koja pravila nismo znali?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Novačne kazne stižu one koji koriste ružne reči...

Odmori u Dubaiju su sve popularniji, ali u Ujedinjenim Arapskim Emiratima vladaju malo drugačija pravila ponašanja, o čemu smo nedavno već pisali.

Ali osim opštih pravila ponašanja i oblačenja koja vladaju u Dubaiju, postoje i neka manje poznata, koja ukoliko ih ne poštujete, mogu veoma uvrediti vaše domaćine.

Tako se, na primer, duvanje nosa za stolom smatra skandaloznim ponašanjem, dok je sasvim prihvatljivo čišćenje zuba čačkalicom. Dok je na zapadu mnogo bolje da izvadite maramicu i izduvate nos nego da tokom celog obroka šmrckate, u Dubaiju je bolje da napravite pauzu i odete do toaleta gde možete u privatnosti izduvati nos.

Povezane vesti

Za stolom je takođe veoma nepristojno jesti levom rukom koja se smatra nečistom, a nikako ne treba ni da protežete noge tokom obroka, niti da ih prekrstite. Ukoliko pokazujete pete, osoba prema kojoj su uperene smatraće da imate veoma loše mišljenje o njoj, zato pokušajte da ih držite na tlu.

Istraživanje koje je sprovela kompanija Travelbug pokazalo je da 70% ispitanika nije imalo pojma da se ove stvari smatraju nepristojnim u Dubaiju, što samo potvrđuje da ljudi treba da bolje istraže lokalne običaje i tradicije pre odlaska na putovanje.

Trebalo bi da znate da neke greške možete platiti i skuplje. Psovanje je u Dubaiju strogo zabranjeno. Ako vas neko, na primer, čuje da psujete na engleskom i prijavi vas, možete završiti sa novčanom kaznom od 10.000 dirhama, što je oko 2.500 evra, ili provesti godinu dana u zatvoru.

Povezane vesti

Izvor: Travel magazine

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader