Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja

Santorini: bajka u plavom i belom

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Ako želite romantično i neobično putovanje, ne razmišljajte dugo, već se uputite na ovo rajsko ostrvo u Grčkoj...

Izvor: Cosmopolitan

Analizirajući Platonove zapise i arheološka nalazišta na ovom području, naučnici pretpostavljaju da se upravo na ovim koordinatama nalazila legendarna Atlantida, koja je nestala prilikom katastrofalne vulkanske erupcije 1500. godine p. n. e. Svetski putnici ističu da na Santoriniju možete prisustvovati najlepšim zalascima sunca, koje snažno obasjava ovo ostrvo veći deo godine, pa turistička sezona traje gotovo neprekidno. Ostrvo je dugo samo tridesetak kilometara, površine 73 km², tako da svaki njegov kutak možete da upoznate za samo jedan dan. Ali, to je samo plus, tako ćete u potpunosti uživati u strastvenom spoju arhitekture kojom dominira bela i prirodnim nijansama tamnih stena sa plažama vulkanskog porekla koje uz facinantno plavetnilo Egejskog mora čini da se osetite kao u raju.

Specifičan pejzaž Santorinija koji čine izrazito plava kristalno čista voda, bela boja kuća, crveni i crni pesak, vertikalne litice i spektakularne formacije, ostavlja posetioce bez daha. Čak i oni koji se radije odlučuju za beskrajne peščane plaže boje zlata, priznaju da je ovo ostrvo jedno od najlepših i svakako jedno od najneobičnijih mesta na kojima su bili. Santorini je jedno od najboljih mesta na zemlji za posmatranje zalaska sunca, što ga čini neverovatno romantičnom destinacijom. Garantujemo da će vam se ovaj prizor učiniti nadrealnim!

Jedna od najpopularnijih plaža je takozvana Crvena plaža, koju nipošto ne treba zaobići. Ono što je čini tako posebnom je apsolutno neodoljiva crvena boja stena i vulkanski pejzaž zbog koga vam se može učiniti da ste na drugoj planeti. U blizini se nalazi i Bela plaža, koju takođe ne bi trebalo propustiti. Crni pesak,  veliki sivi i beli obluci i gotovo bizarni oblici gigantskih stena su sigurni nešto nikada ranije niste videli.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader