Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Istina o kres šemama

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Zašto brojne devojke seks kombinaciju za jedno veče ne smatraju skandaloznim činom, nasuprot onima koje se moralnim štitom brane od etikete raskalašnih cica…

Neobavezna veza ili opušten seks za mnoge žene danas predstavlja deo životnog stila. Nove generacije tradicionalno zabavljanje zamenile su „kežual seksom“. Nekada su se dame poistovećivale sa heroinama dobrih ljubavnih filmova, a danas žele da budu slične junakinjama kultne serije „Seks i grad“. One žele samostalnost, nezavisnost i uspeh. Žele da grade karijeru, bore se za društveni status i ravnopravnost među polovima. Žena može biti na čelu velike kompanije, može voziti avion i kandidovati se za predsednika… Što da ne! Ali ona ima malo vremena i instant dečka. Svoju kres kombinaciju!

Usled ovakvih kulturoloških promena, čini se da mlade devojke nemaju mnogo izbora. Upražnjavaju „safe simple sex“ svesne da ih frajer sutra ne mora pozvati, da nema obaveza i da je jedan SMS dovoljan da se, bez mnogo deranžiranja i udvaranja, ukradu lepi trenuci. Podrazumeva se pri tom da one nisu nečija kombinacija, već da muškarci postaju njihove kres šeme. Nagla ekspanzija ovakve vrste slobode bacila je pripadnice lepšeg pola u sopstvenu zamku pošto najveći broj njih ipak želi posvećenu i ozbiljnu vezu. Ravnopravnosti u tom smislu zapravo ima vrlo malo.

Muškarac sa titulom Don Žuana koji često menja partnerke faca je u društvu, dok pripadnice lepšeg pola koje čine isto stiču veoma lošu reputaciju. Mnoge devojke nekome budu kres kombinacija, a da zapravo to ne žele. Koliko vam se puta dogodilo da upoznate dečka koji vam se dopada, a on vas sutradan iskulira! Za njega je to bilo opušteno veče koje ste oboje želeli, dok je vaša požuda bila potraga za ljubavlju.

Pojedine se upuštaju u ovakve vrste odnosa jedino zbog seksualnog užitka, ali većina se ipak nada da će se odnos produbiti i postati nešto više. Ima i onih koje sasvim svesno između opcija duža veza ili kratka obaveza - biraju ovo drugo. Neobavezni dejtovi i neizvesnost koju donose nova iskustva, nova startovanja i drugačiji seks zaista ispunjavaju neke devojke ostavljajući im slobodnog vremena za karijeru i zabavu. Često su one inicijatori neobaveznog seksa. Posle privođenja neke cice muškarac obično sačeka da ona ode svojoj kući pa se onda okrene i zagrli jastuk. U obrnutom slučaju, kad je reč o devojkama koje uživaju u opuštenom seksu bez obaveza, potpuno legitimna stvar je da on dođe u njen stan, a ona kasnije kaže: „Da ti pozovem taksi?“

Mladost - ludost

Kada pitate slobodnu devojku da li ima dečka, reći će da nema. Sasvim je sigurno da neće odgovoriti: „Da, imam nekog momka za poneti.“ Retko da će se devojka pohvaliti kakvog je tipa privela prošle noći i da je njegov kontakt završio u Recycle Binu. Na Internetu postoji pregršt foruma na kojima sasvim otvoreno možete pričati o svojim iskustvima. Dakle „face to face“ kres šema uglavnom je tabu tema, ali kad vas niko ne vidi, možete biti ko god želite i možete reći šta god želite. Ovako je jedna devojka na forumu iznela svoj stav o seksu bez emocija: „U svakodnevnom životu u odnosima muškarca i žene još se očekuje da muškarac bude inicijator, on zove na prvi izlazak, na piće, u bioskop, u diskoteku… Zašto onda tako ne bi bilo i u kres šemi? Problem je u tome što sam ja ta koja inicira sve... Moja kres šema nije, dakle, pokupila mene nego ja njega!“

Posle neobaveznog seksa većina devojaka ipak se oseća razočarano. Čak i ako se upusti u odnos bez visokih očekivanja, vrlo je verovatno da će se vremenom vezati za partnera. Jednostavno, mi žene od novih cipela i krpica preko sitnih ugađanja i ljubavnih užitaka uvek želimo… Nešto više! Malo je onih koje će pristati da budu „wash&go“ varijanta bilo kome! U potpuno neobaveznom i opuštenom seksu žene često ostanu emotivno i seksualno nezadovoljene. Najčešće su muškarci ti koji gotovo svaki put dožive vrhunac. Posebno prilikom oralnog zadovoljavanja.

Ako uzmemo u obzir da se lanac ovakvih iskustava kod, recimo, mlade žene u ranim dvadesetim može povezati, pretpostavljamo da će postojati mogućnost da, kada poželi da ostvari pravi emotivni odnos sačinjen od ljubavi i razumevanja, stane na tanak led jer usled pređašnjih iskustava nije naučila da egzistira u vezi. U nekim budućim godinama faktor vremena od velike je važnosti. Iako smo sa dvadeset bile spremne na razne ludorije i iste pripisale mladosti - ludosti, u kasnijem dobu svakako ćemo želeti mnogo, mnogo više.

Efekat požude

Neobavezan seks i ljubav imaju iste primese, ali jasna razgraničenja. Za eskivažu opuštenog seksa i kombinacija najbolji način jeste adekvatna odbrana. Samouveren i ponosan stav „znam šta želim i šta zaslužujem“ primenite istog trenutka kad se između vas pojavi hemija. Od samog starta! Uvek imajte na umu onu staru: „Najslađe je zabranjeno voće.“ Opšte poznato je da uvek želimo onog koga ne možemo imati (ili se bar čini da ne možemo), zato - budite mu pomalo nedostupne. Osvajanje će biti slađe, a neće imati utisak da se vama može poslužiti kao slatkišem sa police. Držite ga na „stend baju“ pa kada bude došlo do razbuktavanja strasti, nagomilana požuda imaće trostruki efekat. I želeće još…

Ukoliko neplanirano i dođe do „c, c, dogodilo se“ situacije, nemojte se pretvoriti u mukicu koja vapi i čeka da se pojavi kovertica na telefonu, već kao samouverena mlada dama koja zna šta želi - telefon u šake! Ne dozvolite sebi da narednog dana nestanete bez glasa jer može pomisliti da ste uzele ono što ste želele i da je to sve. Nemojte ga odmah ni opsedati ekstraromantičnim porukama i pozivima jer možete postići kontraefekat i doživeti razočaranje bez potrebe. Imajte meru. Predložite neku neočekivanu zabavu, recite na primer da imate karte za basket pa biste mogli zajedno da odete na tekmu… Iako niste vatreni navijač, to može da bude zabavno, drugačije iskustvo za vas, a njemu ćete istovremeno osim lepe cice sa kojom upražnjava seks biti i super ortak… Želeće da sa vama provodi vreme na najrazličitije načine.

Ako ste trenutno u nekoj opuštenoj kombinacijici, a potajno u sebi maštate da imate i princa jer vam konjić nije dovoljan, glavu gore i to mu recite. Ukoliko vam kaže da su povremena šaputanja na jastuku za njega dovoljna, verujte mu. Možda će zaboleti, ali ćete znati na čemu ste. I možete u dalju potragu samo za princem…Ukoliko volite nove izazove i opipavanje „nepoznatih terena“, a pri tom se osećate dobro, samo napred… Za vas nema prepreke, osim one sa „zaštitom“, koja je uvek dobrodošla.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader