Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Fantastičan dejt (bez mnogo novca)

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Lako je biti romantičan kad imate novca za raskošne večere i izlaske, ali mi imamo predloge za ljubavni provod bez velikog budžeta…

Živeti studentske dane nije lako. Stalno prebrojavate novac i razmišljate koliko možete da potrošite za taj dan. Tost hleb i džem su na redovnom meniju. Na uštrb jednog zadovoljstva, gledate da pričinite sebi neko drugo. Stalna kalkulacija... Još ako želite da izađete sa prijateljima ili dečkom, postavljate logično pitanje, kako sve to sebi da priuštite.

Sasvim razumljivo. Zato vam ovom prilikom otkrivamo kako da se dobro provedete sa dečkom, a da sutra ipak ne brinete kako ćete,  na primer platiti kiriju. Imajte na umu da koliko god vas muče ove stvari, vašem dragom je još teže, jer on ipak oseća potrebu da bude taj koji će sve platiti. Osim ako nije već završio faks i našao super posao, teško da će mu to lako poći za rukom, pa zato budite „fina mala“ i s vremena na vreme predložite nešto od ovih dejt opcija.

Verujte nam, možda deluju suviše jednostvno, ali ćete uživati više nego što očekujete.

Izvor: Cosmopolitan

1. Krenite u duge, romantične šetnje

Možda vam na prvi pogled zvuči dosadno ili otrcano ali ovo je zapravo najbolji način da se sklonite od gradske vreve i uživate u trenutku kada ste tu samo vi i vaš partner. Istražite gradsku okolinu. Sigurno ćete naći neko lepo, tiho mesto gde ćete moći u miru da razgovarate sa vašim voljenim, uživate u prirodi i svežem vazduhu. Hladan zimski vazduh će vam prijati, a posle šetnje ćete jedva čekati da se zajedno sklupčate ispod ćebeta u utoplite u zagrljaju (i još nečemu).

2.  Kuvajte jedno drugom primamljive obroke

Super ako možete jednom nedeljnom da odete u neki restoran, ali to ne znači da treba da se hranite samo van kuće. Za promenu pripremite romantičnu večeru za dvoje. Pustite mašti na volju i napravite sebi i vašem partneru pravi romantični ugođaj. Uz tihu muziku, aromatične sveće, večeru, učiniće te da se i vi i vaš dragi osećate posebno, a cenićete i međusobni trud koji ste uložili.  Čak i ako potrošite koji dinar više na namirnice, to će vas opet koštati manje nego da ste otišli u neki restoran.

3. Pišite ljubavna pisma i poruke

Sve što vas muči, podelite sa vašim partnerom. „Pisanje ljubavnih pisama deluje kao staromodan način obraćanja, ali ipak ništa ne može tako dobro da izrazi suštinu onoga što nam leži na srcu, kao ljubavno pismo“, kaže Grejs Palmer, ekspert za ljubavne odnose. „Slobodno izražavajte misli i osećanja. Recite glasno sve ono što vas muči, bez ustručavanja. Bićete iznenađeni razlikom koje može učiniti samo običan list papira“.

4. Organizujte kućnu zabavu uz pomoć prijatelja

Pozovite sve vaše prijatelje - parove. Neka svako pripremi klopu ili donese flašu vina. Odaberite neku zabavnu društvenu igru. To će biti sasvim dovoljno da napravite sjajnu atmosferu, a da i vi i vaš novčanik budete srećni.

5. Napravite filmsko veče po vašem ukusu

Dosadilo vam je da vrtite jedne te iste tv kanale? Zašto za promenu ne odaberete vama zanimljiv film. Uz vino, kokice, i neki dobar dvd, jedno monotono veče, možete pretvoriti u pravo uživanje i relaksaciju. 

6. Krenite na izlet u dvoje

Postoji puno sjajnih mesta koje možete obići. Sve što je potrebno je da odaberete destinaciju u blizini i ponudu koja je u okviru vašeg budžeta.  Možete posetiti različite muzeje, galerije, istorijske i kulturne znamenitosti. Ponesite obrok od kuće, podelite putne troškove i krenite u nezaboravnu avanturu sa vašim partnerom i to za male pare. Ne zaboravite da zabeležite kamerom uzbudljive trenutke, i još jedan savet- zaboravite šoping i te primamljive izloge.

Savet plus:

Voditi brigu o finansijama nije lak zadatak ali kada imate osobu sa kojom delite tu obavezu, sve postaje mnogo lakše. Smišljanje različitih interesantnih, a jeftinih načina za provod, može čak biti zabavno za oboje.  Samo se držite ovog koncepta. Bićete zadovoljni, a vaš budžet će biti pod kontrolom.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader