Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Produžite osećaj ispunjenosti posle seksa

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Posle vođenja ljubavi čula su još izoštrenija i osetljivija, spremna da prime dodatne vibracije blaženstva...

Osećaj blaženog zadovoljstva ne mora da se okonča sa poslednjim trzajem orgazma. Jer, čula su posle vrhunca i dalje vrlo osetljiva. To znači da „stimulacijom čula vida, mirisa, sluha, ukusa i dodira neposredno posle seksa možete da produžite taj osećaj beskrajnog blaženstva“, kaže Vini Dan, autor knjige Living Sensationally. Probajte sledeće jednostavne savete:

Čulo vida

# U lampe kraj kreveta stavite sijalice boje breskve. One odašiljaju meko svetlo koje podstiče i održava atmosferu trajnog užitka za kojim žudite posle vrele akcije u krevetu.

# Ne pokrivajte se. Oko 50% žena se posle orgazma zarumeni po licu, grudima i stomaku. Biće mu divno da vidi kako vaše telo reaguje na zadovoljstvo koje vam je pružio.

Čulo mirisa

# Lavanda na većinu ljudi deluje opuštajuće. Zato zapalite svećicu sa ovim mirisom i udahnite blaženstvo - bukvalno. Upozorenje: ako primetite da vas miris lavande uspavljuje, ipak „preskočite“ svećicu.

# Jedno istraživanje ukazuje da miris krastavca kod nekih žena povećava priliv krvi u vaginalnu zonu. Zato pre seksa špricnite miris krastavca na jastuk, pa će i posle akcije vaše telo nastaviti da „prede“ od užitka.

# Ne jurcajte baš odmah pod tuš - ležanje uz njegovo telo, koje posle seksa odiše prepoznatljivim muževnim znojem, zaista produbljuje bliskost među vama.

Čulo sluha

# Delotvornije je ako mu strasne reči izgovorite u levo uvo, jer je ono u direktnoj vezi sa desnom stranom mozga, koja je specijalizovana za emocije.

# Slušajte muziku živog ritma - ona ubrzava otkucaje srca - pa ćete moći duže da ostanete budni i uživate sa svojim dragim.

Čulo ukusa

# Utvrđeno je da muškarce uzbuđuje ukus mentola. Zato, ako želite još akcije, inspirišite dragog sladoledom sa ukusom mente.

# Čokolada povećava u mozgu nivo hormona dobrog raspoloženja - serotonina. Zato uživajte u slatkim čokoladnim zalogajima.

Čulo dodira

# Nervni završeci su posle seksa hipersenzitivni, zato ga zamolite da vas mazi po celom telu. Nežni dodiri izazivaju u mozgu i lučenje oksitocina, a zahvaljujući njemu ćete se osećati još lepše i ušuškanije.

# Što vam je temperatura tela viša, lakše ćete ostati u stanju povišenog uzbuđenja. Ležeći u zagrljaju, utoplite se ćebencetom sa svih strana.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader