Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Zašto nas privlače loši momci

Autor Milena Nonković
Autor Milena Nonković

Da li stav poznatih ličnosti prema vezi sa lošim momcima utiče i na vaš izbor?

Razgovor drugarica ne može da prođe bez spominjanja savršenog muškarca, po pravilu on je „fin dečko“. Dobri momci su zaista dobri – oni vode računa o našim osećanjima, brižni su, osetljivi i emocionalno dostupni. Pa zašto nas uvek više privuku oni loši, i pored toga što smo svesni da to ne odgovara našim potrebama?

U vreme kada smo konstantno okruženi vestima o zvezdama koje radije biraju loše momke na račun dobrih, normalno je da prisvojimo ono što čujemo.

-Poznate ličnosti veličaju loše momke. Kada pogledamo slavnu devojku koja za ruku drži serijski lošeg momka, pomislimo da možemo i mi to da kopiramo- kaže dr Niki Goldstin, stručnjak za seks i veze.

Pogledajte samo Rijanu i Krisa Brauna: ona se pomirila s njim nakon što ju je fizički napao. Ženskaroš Džon Majer je danas srećnik koji se zabavlja sa Keti Peri, koja bi zbog njegove reputacije trebalo da bude opreznija. Da, zvezde obožavaju loše momke, pa nije ni čudo da i mi počinjemo da mislimo da je normalno da se zabavljamo sa nekim kome nije stalo do nas ili da možemo da ga „promenimo“. Pa šta je to tako privlačno kod loših momaka?

Volimo uzbuđenje koje sa sobom nosi veza sa osobom koju možda možemo da promenimo i nateramo je da nas voli – to je konačni znak uspeha.

Devojke, oprez. Zli momci vas ne tretiraju lepo i ako ostanete sa njima, stalno ćete se pitati da li će i kada da vas ostavi, da ne spominjemo da li mu se uopšte i sviđate. Nije baš zabavno, zar ne?

Psiholog Meredit Fuler kaže da smo predodređeni da verujemo kako veza sa nekim ko je dobar nije dovoljno uzbudljiva.

-Kada smo sa lošim momkom mi pomešamo osećaj nervoze (zbog straha da će nas ostaviti) i uzbuđenje koje osećamo. Tako, kada smo sa nekim ko je dobar prema nama, čini nam se da tu nema dovoljno ljubavi jer ne osećamo da smo stalno na ivici- objašnjava Meredit.

Pre nego što izjavite da su oni dobri povučeni i da se lako mogu iskoristiti, britanski sekspert Trejsi Koks želi da vam poruči nešto:

-Studije su pokazale da dobri ljudi nisu pasivni i manje napadni od „teških“ ličnosti. Psiholozi su definisali dobre osobe kao one koji postižu više na skali prijatnosti. Ako ste dobri, vaša glavna briga je da imate srećnu, pozitivnu vezu sa drugima.

Zar to nije osoba sa kojom biste najradije započeli vezu?

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader