Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Od drugara do ljubavnog para

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Da li najbolji drug može da bude i najbolji ljubavnik? Odgovor je svuda oko nas…

Nadamo se da ste za najboljeg druga izabrali jedno preukusno parče frajera za kojim lude bar tri vaše drugarice jer u šoubiznisu je sada potpuni hit udati se za njega! A koliko se samo devojaka zaklelo svojim prijateljima još u tinejdž danima da će im oni biti poslednja opcija ako ne nađu onog pravog. Izgleda da taj plan B stupa na snagu odmah!

One nisu čekale

Da bi što bolje sprečile (nego lečile) da neka druga shvati koliko oni zaista vrede, mnoge poznate dame su odlučile da prijateljstvo pretoče u verenički prsten. Još ako je dijamantski kao u slučaju Kim Kardašijan, nema dileme. Kim i Kanje Vest su postali najbolji prijatelji 2004. godine kada se ona razvela od prvog muža Dejmona Tomasa.

Ona mu je pružala podršku u svakom izboru nove devojke, a on joj je bio počasni gost na drugom venčanju sa Krisom Hamsfrijem. Tek kada se razvela po drugi put, postao joj je rame za plakanje u svakom smislu. Prvi dejt upriličen je u bioskopu (tako romantično) u kojem su gledali Hunger games (tako simbolično). I dok se polemiše da li će Kim na venčanje doći na slonu i hoće li medeni mesec zaista provesti na Marsu, ona ima da nam poruči samo jedno: „Volim Kanjea. Onog koga vi ne poznajete. On me čini sigurnom… On je moj zaštitnik. Najbolji smo prijatelji! A to je potrebno svakoj devojci u životu.“

Devojka koja definitivno ništa nije prepustila slučaju jeste Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža. Ona je 2001. odlučila da odbaci studije umetnosti na jednom fakultetu kako bi postala koleginica princu Vilijamu na St. Anrews univerzitetu. U početku su doručkovali i večerali u istoj prostoriji, da bi 2002. zajedno sa još nekoliko prijatelja postali pravi cimeri. Lagana noćna muzikica, zajedničko kuvanje, učenje, polaganje ispita… vodilo je jedno ka drugom. Najbliži su joj prorokovali: „Devojko, ti ćeš nositi krunu“. Ona se na ova zadirkivanja samo zagonetno kikotala jer se tada zabavljala sa opasnim dasom Dejvidom Finčom, popularnim studentom prava. Ipak, princ (a ne žaba ili konj) poljubio ju je na jednoj studentskoj žurki i sve ostalo je istorija. Ne kaže se bez veze: Drug, drug, pa u drugom stanju.

Ono što svakako nije mogla ni da sanja Mila Kunis jeste da će joj muž (priča se da uskoro zaista staju na ludi kamen) biti Ešton Kučer, dečko koga je prvi put u životu poljubila prilikom snimanja serije That ’70s Show. I eto, oni su sada mnogo više od Friends with benefits. Trebalo im je dugih 13 godina da shvate da su jedno za drugo. Ipak je Kelsou (Eštonov lik u seriji That ’70s Show) uvek bilo potrebno malo više da ukapira neke stvari…

Čvrsta veza

Ako se osvrnete oko sebe, uvidećete koliko je devojaka zaista uplovilo u sigurnu vezu sa osobom koju poznaju još od vremena kada su imale loš zadah zbog proteze, ili kojeg gutljaja više.

„Ljubav na hiljadu pogleda je manje romantična, ali duboka, prava. Kada je prijateljstvo jako, to je mnogo dobra osnova za intimnu vezu. Obično je samo pitanje vremena kada će se dugogodišnja prava prijateljstva pretvoriti u vezu, a potom i u brak“, smatra psiholog Meri Kejsi koja se godinama bavi ovim fenomenom. Pa dobro, ako je ostao uz vas uz sve vaše stilske preobražaje, loše frizure, još lošije izbore frajera i prihvatio vas onakvu kakva jeste i ako to prihvatanje nije presudno za osnov svake veze - onda stvarno ne znamo šta jeste.

Tekst: Marija Radojković

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader