Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Kako da znate da ste pronašli svoju srodnu dušu?

Autor Marina Takač
Autor Marina Takač

Možda ste već pronašli onog pravog, samo ga još niste prepoznali...

Na sam spomen izraza "srodne duše", većina ljudi neće izdržati a da ne zakoluta očima. Ideja je jednostavna – negde na svetu postoji ta jedna osoba, savršena baš za vas, a ljubav između vas odmah će zaiskriti i nikada se više nećete razdvojiti. Zvuči kao klasičan urbani mit.

Sama ideja o srodnoj duši možda nije realna, ali ono što je realno, barem za mnoge ljude, jeste osoba koju jednostavno instinktivno poznaju, s kojom se povežu na najdubljem nivou i koja im omogućuje da rastu kao osoba u vezi, piše Huffington Post. Ali kako da znate da ste pronašli upravo svoju srodnu dušu?

Komunicirate bez reči

Srodne duše čitaju jedna drugu kao otvorenu knjigu. - Srodne duše se snažno povezuju na svim nivoima - često jedna drugoj završavaju rečenice, u isto vreme posežu za telefonom kako bi se čule i vrlo često osećaju kao da ne mogu da žive razdvojeni', kaže doktorka Karmen Hara. Klinički psiholog i autorka knjige Love Sense, Sju Džonson, kaže da srodne duše takođe tačno znaju kako da odgovore na emocionalne signale svoga partnera.

PROČITAJTE:14 znakova da ste u vezi sa onim pravim!

Jednostavno znate da je on pravi

U ovom slučaju nema mesta preispitivanju da li to zaista "to". Kada upoznate srodnu dušu, to nekako jednostavno znate – glasić u glavi, leptirići u stomaku ili neki neobjašnjivi osećaj govori vam da ste upoznali pravu osobu za vas.

Fizička privlačnost je gotovo opipljiva

Hemija između vas dvoje skoro da može fizički da se oseti, a elektricitet između vas ne događa se samo na seksualnom nivou. Gotovo u svakoj prilici držite se za ruke i dodirujete, čak i nakon nekoliko godina veze.

Od prvog dana osećate se potpuno opušteno jedno pred drugim

Srodne duše s lakoćom se prepoznaju i bez straha od kritika pokazaće svoje pravo lice već pri prvom susretu. Srodne duše vrlo često imaju osećaj da se odavno poznaju i zbog toga žele da ugode jedna drugoj. U društvu ljubavi svog života mnogi se znatno lakše opuste i dopuste sebi da pokažu ranjivost.

Ljubav vašeg života nervira vas kao niko drugi

Veza sa srodnom dušom, uprkos svemu što mnogi pretpostavljaju, nije uvek med i mleko. - Srodna duša ne dolazi upakovana u savršen paket, kao što ni veza ne dolazi uvek bez izazova. Ipak, razlika je u tome što životne okolnosti i teški izazovi jačaju vašu vezu i povezanost koja vas drži zajedno i u teškim vremenima. Ovo vam pomaže da budete verni sebi- tvrdi Kejlen Rozenberg, osnivač kompanije The Love Architects. Štaviše, na srodne duše se u velikoj meri oslanjamo kako bismo razvili svoju ličnost.

DA LI SE PITATE:Gde je više taj Gospodin Pravi?

Možda se tako ne čini na prvi pogled, ali vi imate iste ciljeve

Veza sa srodnom dušom ne mora da znači da nužno uvek imate iste stavove, ipak krajnji ciljevi i ambicije su vam isti. Srodne duše uglavnom dele iste vrline i vrednosti i na svet gledaju kroz sličan objektiv.

Vas dvoje ste dve individue, ali prema svetu nastupate kao jedno

Srodne duše ponašaju se kao da su dva dela celine, a spoljašnji uticaji, bez obzira na sve, ne mogu im uništiti vezu.

DA LI POSTOJI:Pravi muškarac u pogrešno vreme

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader