Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

6 razloga zašto se i najbolje veze završavaju

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Naizgled savršeni parovi, ne moraju opstati zauvek! Pogledajte samo Bijonse i Džej Zija...

Sigurno poznajete neke od parova koji su tako savršeno izgledali zajedno i činilo vam se da su stvoreni jedno za drugo. Pa i njima se isto tako činilo nekada, dok nisu shvatili vremenom koje su to suštinske razlike koje imaju. Vremenom, ono što je izgledalo savršeno počinje da se raspada. Ekspert za veze, Lodro Rinzler dao je 6 najčešćih razloga zašto se i naizgled najsrećniji parovi na kraju ipak rastanu. 

Imate drugačije vrednosti

Kada se u društvu čini da ste savršeno funkcionalni, to ne mora biti slučaj i iza zatvorenih vrata. Ukoliko jedna osoba više vrednuje svoj posao od veze ili jedna želi da osnuje porodicu a druga ne, vi ste na teškom putu. Vrednosti koje imate u svom životu moraju da se poklapaju u krucijalnim tačkama da biste mogli da opstanete. Kada ste u ozbiljnoj vezi, najbolje bi bilo na samom početku da razgovarate o ovim stvarima, da biste shvatili gde se tačno nalazite i izbegli povređivanje druge strane na kraju.

Nova forma stresa je pristuna

Ukoliko želite da budete u vezi sa nekim, morate imati volji da stanete uz njega kada stvari postanu neprijatne u nekom smislu. I ako je par zajedno godinama i prošao je brojne testova jačine te veze, iznenadna okolnost poput  gubitka posla ili nekog drugog velikog prblema, može da izazove novu formu stresa. Tada nastaje situacija kada jedna osoba prestane da bude sigurna da može da izdrži taj pritisak. Oznaka dobre veze je stajanje rame uz rame, pogotovu kada život priredi neko neprijatno iznenađenje. Što otvorenije možete međusobno da razgovarate tokom tog vremena veća je verovatnoća da ćete prevazići tu situaciju.

Nalazite se na drugačijim životnim putevima

Da, vaša veza je sjajna, vodite računa jedno o drugome, ali to ne znači da želite iste stvari. Ukoliko se nalazite na drugačijim životnim putevima vi morate pronaći način da razgovarate o tome sa potpunim vrednovanjem želja onog drugog u cilju da nađete kompromisno rešenje. Ukoliko vi imate ciljeve i obaveze koji uključuju te ciljeve, a on previše slobodnog vremena i nerazumevanje prema vašim obavezama, morate naći kompromis. Ili je on neko ko uskoro želi brak, a vi da proputujete svet. Ukoliko nađete kompromis sjajno, ukoliko ne...

Poverenje je porušeno

Nedostatak poverenja je glavni ubica svake veze. Ukoliko dođe do prevare, veoma je teško vratiti se u vreme pre nego što se ona dogodila. Obnavljanje poverenja je veoma delikatna i komplikovana stvar. Ukoliko vam je zaista stalo pokušajte, ukoliko shvatate da je bolje po vas da raskinite, učinite to.

Imate drugačiji stil života

Ovo je možda i jedan od najvećih razloga zašto se veze raspadnu. Različiti ukusi za muziku, film, hranu, izlaske, trošenja novca, putovanja i mnogo toga još mogu biti ključni razlozi za razlaz. Vi ste osoba koja voli čašu dobrog vina na nekoj svirci, a on glavni separe u klubu sa flašama vodke. On voli da all inclusive, a vi izolovan bungalov pored mora, za vas je odlazak na plažu savršen u devet ujutru a njemu u tri popodne. Vi ne smatrate da je veza valdina samo ako se viđate svakoga dana, a on je u stanju da se naljuti ako kažete da ne možete? Na početku sve te razlike ne izgledaju strašno i trudite se da budete tolerantni prema novoj vezi u koju ste ušli, međutim vremenom, vaša individualnost počinje da se buni pred onime što vidi jer joj ne odgovara. Ukoliko imate drugačije načine života razgovarajte na vreme o tome i potrudite se da obe strane budu ispoštovane.

To nije TA osoba

Ponekada se jedna osoba u vezi probudi i shvati da leži pored nekoga ko je sjajan, ali jednostavno nije ta osoba koju oni žele. To što je vaša veza čvrsta to ne znači da ste u vezi sa pravom osobom. Morate da shvatite da li je vaš partner neko sa kime idite sebe u budućnosti ili nije. Kada shvatite da nije, to je vrlo teško, ali bolje je da što pre to shvatite nego da nekoga povredite kada bude kasno. 

Postoji neko ko će vas voleti, ceniti i misliti da ste pravi. Sa otvorenom i iskrenom komunikacijom da se suočite jedno sa drugim imate šanse da provedete život zajedno. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader