Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

7 stvari koje vam niko neće reći o prvoj godini braka

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Nije sve tako bajno, ali budite bez brige, preguraćete!

Odlučili ste se da kažete sudbonosno “da” ljubavi vašeg života, organizovali ste predivnu svadbu na kojoj su uživali svi vaši prijatelji i članovi porodice, i sad ste spremni za uživanje u dvoje. Evo nekoliko situacija koje vas očekuju u prvih dvanaest meseci zajedničkog života, a na koje vas niko ranije nije upozorio.

Pripremite se za gomilu papirologije

Čovek ne bi poverovao, ali rešavanje papirologije vezane za promenu adrese, ili prezimena oduzeće vam gomilu vremena. Unapred rezervišite slobodno vreme, naoružajte se strpljenjem i krenite sa raspetljavanjem administrativnog čvora. Mnogo vremena izgubićete i ako sa partnerom planirate da podignite kredit i kupite prvu nekretninu ili automobil. 

Zajednički život će vas demantovati

Pre braka pričali ste o ravnopravnosti polova i obavljanju poslova u kući, i dogovorili ste se da se nećete držati tradicionalnih podela. Ali stvarni život će vas često demantovati. Ako radite u smenama i stižete kući pre vašeg partnera, verovatno ćete upravo vi početi da spremate ručak, večeru ili barem naručite nešto da vam donesu. I to je u redu. A u redu je i da bude obrnuto.

Pomaganje u kući je odlična predigra

Dok niste živeli zajedno bili ste raspoloženi za seks u svako doba dana i noći. Danas uviđate da na zainteresovanost za opuštanje u spavaćoj sobi utiču mnogi faktori, a među njima važnu ulogu igra količina obaveza koja vas očekuje u ostatku doma, i koliko će vam on pomoći u spremanju.

Većina svađa započinje oko umivaonika

Ključ srećnog braka postoji, i može se kupiti novcem, ali jedino ako možete da priuštite dva umivaonika u kupatilu. Naime na ovaj pomalo neobičan način možete unapred da se spasite od svih mogućih prepirki i svađa vezanih za spremanje za posao ili večernji izlazak. 

Mogli biste previše da se opustite

Pokazivanje vašeg pravog lica partneru sasvim je prirodni deo zajedničkog života. On ostavlja prljave čarape po podu, a vi zaboravljate da operete vašu šoljicu za kafu. Slatko je kada možete da podelite karakterne “mane” sa vašim partnerom bez straha ili srama. Ipak, nemojte da preterujete sa opuštenim ponašanjem. Prmera radi, deljenje iste četkice za zube iz dana u dan potpuno je neprihvatljivo. 

Potrebna vam je privatnost

Živeti sa nekim je sjajna stvar, ali stalno provođenje vremena sa jednom osobom moglo bi da vas dovede do “ludila”, pogotovo ako živite u malom prostoru. Sasvim je normalno da imate odvojene hobije, ili da dogovorite raspored za odmaranje u stanu bez prisustva druge osobe. On bi možda želeo da gleda fudbal na miru, a vi da pročitate onu novu knjigu. 

Nedostatak promena u bračnom životu

Svi su vam govorili da brak donosi veliku promenu u životu oba partnera, ali vi ste se šokirali koliko se malo toga zapravo promenilo. Ova činjenica se odnosi isključivo na parove koji su pre braka živeli zajedno i naučili da se prilagode međusobnim navikama, hirovima i obrascima ponašanja.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader