Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Šta muškarce najviše privlači kod žena?

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Kada je reč o privlačnosti, primitivni instinkti još uvek vode glavnu reč pa muškarci zapravo vole da se takmiče sa drugim muškarcima za naklonost žene.

Žene koje imaju više muških prijatelja i kolega i koje muškarci smataraju privlačnima, uživaju u boljem seksualnom životu od žena koje to nemaju, pokazuje najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo 400 ispitanika. A zašto je to tako? Odgovor se krije u samo jednoj reči – suparništvo.

“Istraživanje pokazuje da muškarce više uzbuđuju njihove partnerke kada osećaju da imaju suparnike i da bi partnerka mogla da ih prevari ako to poželi. To ne znači da muškarce privlači ideja varanja. Više je to ono iskonsko u njima da žele da se bore za svoje partnerke u takimčenju s drugim muškarcima kako bi osigurali potomstvo sa najpoželjnijom ženom”, objasnio je voditelj istraživanja Majkl Pam sa Univerziteta u Oaklandu.

Naravno, ovakvo muško ponašanje odvija se na podsvesnom nivou i na neki način je upisano u genetski kod još od praistorije. Civilizacija je kroz vekove napredovala, ali neke stvari prema kojima još uvek delujemo potiču od iskonskih nagona.

“Isto, muškarcima imponuje kada je njihova partnerka privlačna i drugim muškarcima i kada žele da se druže sa njom. To znači da su odlično odabrali, ali je i potvrda njihove vrednosti, jer su te žene odabrale upravo njih”, napominje Pam. Očigledno je da, i kada su u pitanju romantične veze, priroda i pomalo primitivni instinkti još uvek vode glavnu reč.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader