Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

5 apsolutnih činjenica o muškarcima

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Istina je da su muškarci prilično jednostavna bića, u poređenju sa ženama. Nije im potrebno mnogo da bi bili zadovoljni, ali ipak, postoje određene činjenice koje su jednostavno neosporne.

Muškarci vole lepe žene

Iako brojni mediji, psiholozi i razna istraživanja uveravaju u skoro suprotno, istina je da muškarci jednostavno vole lepe žene. Možda ih neće oženiti, ali vole da ih vide i kada bi mogli da biraju između lepe i manje lepe žene, sasvim je jasno koju bi odabrali. Možda ste vi osoba koja više ceni obrazovanje i dobar deo vašeg života ste uložili u edukaciju, u želji da pokorite svet. I onda se jednog dana ni od kuda stvori “praznoglava lepotica” i ukrade vam ljubav vašeg života. Ne čini se pošteno, ali stvar je u tome da su muškarci na prvi pogled prilično površni, uvek su bili i uvek će biti, svaka čast izuzecima. To je naprosto biološka “greška” majke prirode. Istina je da i oni žele nekoga sa kime će kvalitetno da provode vreme i ostatak života, ali na vrhu njihove top-liste su atraktivne žene. Nije da im je izgled jedina bitna karakteristika kod žena, ali je jedna od važnijih osobina koju traže, koliko god vas uveravali u suprotno. 

Oni se menjaju, ali ne možete da ih promenite

Muškarci se menjaju, sazrevaju, menjaju stavove i mišljenja u skadu sa godinama i životnim situacijama... Život donese svoje i jednostavno više niste ista osoba koja ste bili nekada. Veliki broj žena želi da promeniti partnera, nejgovih loših navika, mana, ali to nažalost nije moguće. Naime, oni mogu da se promene, ali žene ne mogu da ih promene osim ako oni to sami ne požele da urade.

Savet ženama: Ne možete da promenite dragog. Prihvatite ga takvog kakav jeste jer upravo je u tome tajna prave ljubavi. Ako ga ne prihvatate sa svim njegovim nesavršenostima i neprestano pokušavate nešto da promenite, onda biste trebale da odustanete i pronađete nekog drugog ko će odgovarati vašim kriterijumima. Samo imajte na umu da niko nije savršen. 

Ne mogu da čitaju misli

Žene imaju izrazito razvijenu intuiciju pa se ponekad čini kao da mogu da čitaju misli. Ali kod muškaraca to, nažalost, nije tako. Možete im slati signale, ali ih oni u većini slučajeva neće shvatiti. Njima jednostavno treba neke stvari pojasniti ili doslovno nacrtati da bi ih shvatili. Kad je reč o ženama, muškarci su izgubljeni i prilično nesigurni. Verovale ili ne, nije im nimalo lako kada moraju da priđu ženi koja im se sviđa. Žene ih često odbacuju ili im se čak i rugaju pa im je zbog toga ponekad vrlo teško da učine prvi korak.

Ne vole da žene čine prvi korak

U prethodnoj smo tački navedeno je kako se muškarci boje da narave prvi korak, ali isto tako ne vole kada žene prilaze njima, što baš i nema smisla, ali je tako. Iako se mnogo puta žale zašto žene ne prilaze  njima prve, duboko u sebi oni to zapravo ne žele. Činjenica je da su muškarci lovci i oni naprosto vole da love. Još jedna od karakteristika za koju je opet zaslužna majka priroda. Kada se oni nađu u ulozi plena, na prvu loptu im to laska, ali situacija se brzo menja. Muškarci će uvek “ganjati” žene koje su nedostupne i koje je teško zavesti jer su za njih upravo takve najzanimljivije.

Žele partnerku sa sličnim karakteristikama

Svaki muškarac želi životnu partnerku koja će deliti iste ili barem slične interese kao i on. Njima je, baš kao i ženama, važno da ih partner ispunjava i dopunjuje, i da dele slične poglede na život. Isto bi trebalo da važi i žene. Tražite muškarce sa sličnim karakteristikama. U protivnom, uvek ćete pokušavati da ih promenite a to je nemoguće, pa se takvi pokušaji najčešće završavaju raskidom. I to bolnim. Naime, niko ne može biti srećan u vezi koja se temelji na lažima.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader