Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

7 činjenica o klitorisu koje svaka žena (i muškarac) treba da zna

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Proverite svoje i njegovo znajne iz predmeta ženske anatomije...

Senzitivni centar

Klitoris ima više nervnih završetaka nego bilo koji drugi deo tela. Negde oko 8000, što je skoor duplo više nego što ima penis. Nije da je reč o takmičenju, ali da jeste, žene su definitivno pobednici.

On je sličan penisu

Osim što ima više nervnih završetaka, penis i klitoris imaju još mnogo toga zajedničkog. Oni su konstruisani drugačije, ali poput penisa, klitoris ima glavić, prepucijum i može da se poveća kada se pobudi.

On ima samo jedan zadatak

Klitoris ima samo jednu funkciju, što znači da je njegovo postojanje vezano samo za jedan zadatak, a to je uživanje. To je jedini deo tela čija je jedina funkcija zadovoljstvo. Žene mu se duboko zahvaljuju.

Veličina je bitna

Kada je reč o udaljenosti klitorisa i vagine, nedavna studija je pokazala da to utiče na postizanje orgazma. Od 30 žena, deset je reklo da imaju problem sa doživljavanjem orgazma, a to su bile žene čije je klitoris udaljeniji od vagine.

On je mnogo veći nego što mislite

On nije samo ružičasto dugme, iako je to ono što vidite. Ali unutrašnjost ima jadac oblik koji je povezan sa G tačkom. On je povezan sa svakom strukturom vaših genitalija, a to znači da ima veliku moć kada je reč o zadovoljstvu.

On ima svoj limit

On je svakako ključ za sjajn orgazam, ali ono što možda ne znate je da on može da dostigne maksimum. Kada se probližavate klimaksu, njegova veličina raste, što ponekad čini da se osećate neprijatno i da se javi bol tokom stimulacije. Pa ako osetite da imate veoma jak osećaj prilikom stimulacije, smanjite intenzitet i obratite pažnju na ostale genitalne regije.

Poza je sve

Različite poze u seksu imaju drugačiji efekat na klitoris. Svako telo se kreće drugačije, pa sa svakim novim partnerom morate da obratite pažnju pod kojim uglom osećate najviše uživanja. Koitalno poravnjanje može biti jedan od najboljih načina da to postgnete, kada je on odozgo i njegov penis se nalazi tačno u ravni sa vašim klitorisom, a onda pređite na „ljuljanje“ dok su vaše noge obavijene oko njegovih butina, stvarajući trenje baš tamo gde treba.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader