Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Flert očima: 8 trikova kako da privučete pažnju dečka koji vam se sviđa

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Da li spadate u grupu onih stidljivih cura koje ne umeju da učine prvi korak? Ovi saveti pomoći će vam da privučete njegovu pažnju bez ijedne izgovorene reči.

Dešava se to stalno. Devojka vidi mladića s druge strane prostorije. Mladić nije siguran da li se sviđa devojci, a ona je ipak stidljiva da bi prišla dečku. Krišom se gledaju iz daljine kada ta druga osoba ne gleda i onda odlaze svako svojim putem, pitajući se je li ipak možda moglo biti nešto između njih dvoje.

Sada to možete promeniti. Ne morate biti napadni kako biste privukli njegovu pažnju, ali takođe nije dobro ako samo sedite, ne preduzimate ništa i nadate se da će vam pročitati misli i on napraviti prvi korak.

Ovi saveti pomoći će vam daprivučete njegovu pažnju bez ijedne izgovorene reči – i to uz pomoć zavođenja očima.

1. Pogledajte ga nakratko i nasmešite se

Kad primetite muškarca koji vam se sviđa, budite smireni i kratki ("kratki i slatki"). Ovo nije vreme za maratonska buljenja. Uhvatite njegov pogled, zadržite ga otprilike tri sekunde, nasmešite se, pogledajte stidljivo prema dole, a zatim se okrenite.

Tako ćete postaknuti njegov interes. On sada zna da ste ga primetili. Ali, još uvek ne zna šta mislite. To je mogao biti samo prijateljski pogled, možda ste ga zamenili s nekim, ili usputni flert. On nema pojma, ali je znatiželjan.

2. Gledajte ga krajičkom oka

Neko kraće vreme, recimo pet ili deset minuta neprimetno ga gledajte krajičkom oka kako biste ustanovili koliko često on svoj pogled usmerava prema vama. Neka ne primeti da ga gledate, već budite cool i nastavite da pričate s prijateljicama. Ako vas pogleda više od dva puta imate zeleno svetlo za nastavak flerta.

3. Dok se smejete pogledajte u njega 

Nakon što ste primetili njegove poglede, pobrinite se da se vi i vaše prijateljice dobro zabavljate – pa usred smejanja podignite pogled prema njemu. Kada muškarac vidi ženu koja se smeje to mu signalizira da je otvorena i pristupačna, i osećaće se manje "ugroženo" kad krene da započne razgovor s vama. Zapamtite - srećna i nasmejana žena je uvek privlačna.

S osmehom na usnama ga pogledajte. A onda taj osmeh pretvorite u "osobni" osmeh samo za njega, pre nego što skrenete pogled. Drugim rečima – prestanite da se glasno smejete i uputite mu senzualniji osmeh – tako će znati da ste se specijalno nasmijali samo za njega.  Tada će biti siguran da ste ga primetili.

4. Kada vam uzvrati osmeh, uputite mu "pogled"

Ako je zainteresovan, uzvratiće vam osmeh. Muškarci koji su u provodu s prijateljima i ne traže avanturu ili vezu, muškarci kojima se više sviđa isti pol, muškarci koji imaju devojku ili ženu koja bi im zavrnula vrat ako pogledaju drugu ili muškarci koji iz bilo kog drugog razloga nisu zainteresovani - neće uzvratiti osmeh (osim ako se ne radi o brzinskom "kratki osmeh i skretanje pogleda" iz pristojnosti).

Ali, ako primetite da i on vas promatra, da vam uzvraća osmeh i zadržava oči na vašim – uputite mu "pogled". Ma znate već koji – sa seksi sjajem u očima i laganim osmehom ga odmerite od glave do pete i pogledom pokažite da vam se sviđa to što vidite. Tako će definitivno znati da vam se sviđa.

5. Pričekajte malo

Nastavite s ovom igrom. Dobro se zabavljajte i smejite s prijateljicama, pa tu i tamo podignite pogled prema njemu i slatko mu se nasmešite. Ipak, nemojte preterivati. Neka on bude siguran da ste ga primetili, ali nemojte konstantno "piljiti" u njega. To će ga samo odbiti (a i nepristojno je).

6. Kada ustanete i krenete iz kafića pobrinite se da on to primeti

Ogromne su šanse da će vam nakon ove razmene osmeha i pogleda prići i započeti razgovor. Ako nije i vaše društvo se sprema za promenu lokacije - pobrinite se da primeti da odlazite. Nemojte neprimetno nestati dok je on u wc-u ili na šanku čeka piće – on mora videti da se vi spremate da odete. Ako to ne vidi, pitat će se gde ste nestali, i što je još važnije neće moći da razmeni broj telefona s vama.

7. Stavite osmeh na lice i gledajte ga dok izlazite kroz vrata

Napravite to u slučaju da on baš i nije najpreduzimljivija osoba na svetu (jer stvarno ima toliko stidljivih tipova). Znači, ne samo da se morate pobrinuti da vas vidi kako odlazite već ga morate i pogledati barem još jednom na izlasku. Ovu grešku sam ja napravila baš prošlog vikenda. S jednim dečkom sam neko vreme razmjenjivala zavodljive poglede, ali onda je odlučio da je vreme da ode, u toj gužvi i dogovorima kako dalje ja sam otišla iz kafića bez toga da ga bar još jedanput pogledam. Početnička greška. Vi se morate pobrinuti da on vidi kako ga gledate dok odlazite – tako će definitivno znati da ste jako zainteresovani.

8. Pričekajte da vidite hoće li krenuti za vama

Ako iz nekog razloga on još uvek nije pojurio do vas da vas uhvati u poslednjoj minuti pre nego što nestanete, ako možda nije primetio da mu upućujete "pogled" ili još nije skupio hrabrost da vam priđe (ovo nije čudno posebno ako ste provodu s puno prijateljica – treba imati "hrabrosti" prići mu) – postoji još jedna stvar koju možete napraviti koja će mu jasno dati do znanja da je vreme da se pokrene. Dok ga gledate prilikom spremanja i odlaska, upitno podignite obrvu (kao da ga pitate "Šta još čekaš?"). Ako ni tada ne shvati da želite privući njegovu požnju, onda se nemojte više truditi. Očito je veoma stidljiv ili ne shvata najbolje neke stvari (u oba slučaja takve osobe znaju biti problematične, a vama u životu ne treba takva drama).

Ako pak primeti i priđe vam, onda je vreme za pravi test. Ostanite s njim na još jednom piću. Malo ga bolje upoznajte pre nego što mu date svoj broj telefona (on možda jest prezgodan, ali to ne znači da se ne može ispostaviti da je čudak).

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader