Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

8 tipova orgazma koje svaka žena treba da iskusi!

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Ženska seksualnost je možda komplikovanija od muške, ali baš zato imamo i daleko više mogućnosti za intenzivno uživanje!

Klitorisni

Klitoris ima preko 8000 nervnih završetaka, dvostruko više nego penis. Zbog toga većina žena na ovaj način najlakše doživljava snažan orgazam i intenzivno seksualno zadovoljstvo. Ovo je i najučestaliji vid orgazma. Ne prezajte od toga da posegnete za klitorisom, tokom seksa sa partnerom, ili ga ohrabrite da ga on ručno stimuliše. Zašto biste zanemarili ovaj jedinstveni centar zadovoljstva – koliko god da uživate u penetraciji, ovo stimulacija klitorisa će dodati nove slojeve zadovoljstva!

Vaginalni

Vaginalni je podstaknut nervima koji se nalaze u predelu karlice. S ovom vrstom klimaksa vaginalni otvor postaje opušten, a materica se spušta u vaginu i tada nastaje duboki orgazam koji se oseća u celom telu. Radite Kegelove vežbe i trenirajte svoju vaginu, jer to dokazano povećava mogućnost da doživite ovu vrstu orgazma. Ali najvažnija stvar je sledeća – nemojte se opterećivati idejom da morate doživeti, jer će vas to samo skrenuti sa puta ka cilju. Opustite se, igrajte i uživajte, a orgazam će sam doći onda kada se najmanje nadate!

Analni

Druga najveća koncentracija nervnih završetaka na našem telu nalazi se u anusu. Anus je povezan s glavnim karličnim mišićem, pa kada mišić počne da se steže za vreme orgazma, to se oseća u vagini i mokraćnim kanalima. Mnogi veruju da je ova vrsta orgazma samo mit, ali mnoge žene su ga ipak iskusile. Ako ne uživate u analnom seksu, naravno, preskočite ga. Ali ako osećate da tu ima potencijala, onda se bacite na eksperimentisanje

G tačka

G tačka je nešto poput unutrašnjeg klitorisa. Njenim stimulisanjem doživljava se dubok i snažan orgazam koji u nekim situacijama proizvodi i male količine ejakulacijske tečnosti. Većina žena teško doživljava ovu vrstu orgazma, ali uz malo vežbe i prakse, vrlo je verovatno da ćete uspeti da locirate ovu tačkicu zadovoljstva

Izvor: Cosmopolitan

Snažni produženi orgazam

Reč je o dubokom, snažnom intenzivnom klitoralnom orgazmu koji traje jako dugo. Postiže se tako što se pri samom kraju malo povučete i promenite vrstu dodira. Oboje morate da budete jako opušteni, a poželjno je da isprobavate strani-kreni tehniku kada osetite da se bližite vrhuncu. To će vam pomoći da koga orgazam konačno stigne, on bude intenzivniji i dugtrajniji.

Spojeni orgazam

Dva orgazma u isto vreme, nije li to idealna kombinacija? Kada se dva područja stimulišu istovremeno, užitak je dvostruk. Za snažan orgazam pokušajte da kombinujete orgazam preko G tačke i klitorisa.

Bradavicama do orgazma

Orgazam se može doživeti i dodirivanjem grudi i bradavica. Mnoge žene tvrde da na taj način osećaju vezu između grudi i klitorisa. Naravno, to zavisi od osobe do osobe kao i svaki do sad navedeni orgazam. Neke vole grublje, a neke nežnije dodire.

Zona orgazam

Mnogi će se složiti da je ovo jedna od najčudnijih vrsta. Nekima je jednostavno dovoljno da ih pomazite po vratu, uhvatite za određeni deo tela i oni su gotovi. Da biste uspeli potrebno je detaljno da pretražite telo i pronađete sve erogene zone.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader