Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

5 navika žena koje doživljavaju orgazam svaki put

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

“Mi ćemo isto što i ona.”

Iako to zvuči kao mitološka legenda u visoko budžetnom Holivudskom filmu, ipak postoje žene, koje doživljavaju vrhunac, ono kao – svaki put. I ne, one ga ne glume. Seks eksperti su odgovorili na pitanja kako to uspevaju i šta možemo da naučimo od njih.

#1. One masturbiraju redovno

“Žene koje redovno masturbiraju postaju vremenom eksperti za sopstveno telo i poznaju svaku tačku na telu koja im donosi zadoovljstvo”, rekla je Fren Valfiš, seks ekspert. “One znaju koliko pritiska, tempa, brzine je potrebno njihovom klitorisu svaki put kada se dodirne, direktno ili indirektno, da bi doživele vrhunac.” Redovna masturbacija posepešuje postotak uspeha za orgazmom kada se nađete u krevetu sa partnerom. “Kada znate šta vas uzbuđuje, vašem poartneru je lakše da pokušava to da ostvari za vas”, rekla je Džen Grir, bračni terapeut I autorka knjige What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship.

PROČITAJTE VIŠE: Šta se dešava u vašoj glavi dok doživljavate orgazam

#2. One obraćaju pažnju na svoju C tačku

Većina žena stmuliše klitoris da bi doživele orgazam, mnogo manji procenat žena doživljava orgazam stimulacijom G tačke tokom penetracije. Bilo da vam partner pruži oralni seks, koristi ruke ili telo, fokus na hotspot vašeg tela će rezultirati apsolutnim užitkom! 

#3. One ne žure sa predigrom

“Predigra je veoma važna”, rekla je Grirova. “Ona pomaže da izgradite uzbuđenje dozvoljavajući telu da se pripremi za doživljavanje vrhunca.” Iako ne postoji pravilo koliko ona treba da traje, neka opšta procena je da bi trebala da traje oko 20 minuta pre nego što se bacite na glavnu akciju. Polako, ali čvrsto građenje odnosa je veoma važno – nežni poljupci i dodiri. Sve što budi i gradi uzbuđenje je sjajan način da probudite vašu seksualnost.

Izvor: Cosmopolitan

#4. One komuniciraju

Šta vas čini da se osećate dobro? Da li vam je potrebno više nečega? Potrudite se da vaš partner zna odgovore na ova pitanja. Ako se stidite, zapamtite – to pomaže i njemu takođe: “Komunikacija o tome šta vas uzbuđuje opušta vašeg partnera i dozvoljava mu da se više fokusira na obostrani užitak.” Da biste izbegli onaj čudan i pomlao neprijatan osećaj dok razgovarate o takvim stvarima, jednostavnbo recite “Volim kada to uradiš” ili “ To me stvarno pali”. 

VIŠE: Seks poza u kojoj žene garantovano dostižu orgazam

#5. One se ne opterećuju orgazmom

Koliko god suludo zvučalo, to funkcioniše. “Ukoliko želite da doživite orgazam svaki put, prestanite da ga tražite i očekujete da se desi svaki put”, rekla je Grirova, koja je primetila da anksioznost sprečava da doživite zadoovljstvp koje biste inače mogli. “Što ste opušteniji, brže ćete doživeti vrhunac.”

Vežbe relaksacije i redovno vežbanje su sjajne strategije da smanjite stress, što direktno utiče na mogućnost da doživite orgazam svaki put kada imate seksualni odnos. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader