Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Šta „Volim te“ znači u različitim fazama veze

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Ljubav je prisutna, ali na različite načine!

Ljubav je zapravo putovanje. Kada kažete Volim te prvi put nekome to ima mnogo drugačije značenje od onog kad to kažete nekome nakon godinu dana veze. Koliko veza razvija, tako se i vi kroz nju menjate. Neke veze su u stanju da za kratak period prođu nešto za šta je drugim vezama potrebno po nekoliko godina. Tu nema pravila. Veza se konstantno menja, ali i definicija izjave „Volim te“ doživljava svoju evoluciju kroz te faze.

# Tri meseca: Sviđa mi se kuda ovo ide

U velikoj šemi dugoročne veze, tri meseca je baš brzo. Kada u tom periodu kažete nekome da ga volite, isto je kao da kažete da volite ono što je novo – kao što je recimo nova torba ovog proleća. Možda će da izađe iz mode, ali vi trenutno imate osećaj da će trajati večno. Možda vam je slučajno „izletelo“ ili jednostavno niste razmišljali u trenutku kada vam je bilo lepo. Iako to nije ljubav, ipak osećate da je ta osoba posebna u vašem životu.

# Četiri meseca: Spremna sam da probam nove stvari u krevetu

Sada verujete partneru i spremni ste da pređete sa vanila seksa na nešto malo snažnije. Osećate se slobodnije i opuštenije da probate nove stvari u krevetu koje inače ne biste mogli da nekoga ne volite. „Volim te“ je „Želim da me isteraš iz moje sigurne zone“. Osećate se dovoljno sigurno da izrazite sopstvenu seksualnost u potpunosti.

(7 muških gestova koji govore više od ''Volim te''!)

# Pet meseci: Važan si mi

Skoro je kraj fazi Medenog meseca i oboje se nalazite u istoj fazi u vezi. „Volim te“ znači „Važan si u mom životu“ i sada se trudite više jedno oko drugog. Ali sa druge strane se pitate „Da li će moje srce biti slomljeno?“ Sve ispod šest meseci je uglavnom nestalan odnos, što „Volim te“ čini još uzbudljivijim.

# Šest meseci: Mi smo sjajan par

Vi utičete jedno na drugo, volite šašave stvari koje šaljete jedno drugim, imate interne šale i priče i delite jedan mali svet koji drugi vide ali ne mogu u potpunosti da razumeju. „Volim te“ znači „Volim kakva sam osoba kada sam sa tobom.“ Vi učite o toj novoj osobi koja čini da se osećate sjajno, ali i o sebi kroz taj proces. I volite tu novu, poboljšanu verziju sebe.

Izvor: Cosmopolitan

# Sedam meseci: Mi

Voleti nekoga je kao preseljenje u novi grad – što više vremena prolazi, to su jača osećanja. Ono što zaista mislite u ovoj fazi je da sada postojite kao „Mi.“ Izražavanje ljubavi u ovoj fazi znači „Šta je moje to je i tvoje, kao i obrnuto.“ Više ne obraćate pažnju ko je kada poslednji put nešto uradio ili nije, ne pravite planove jedno bez drugog. Ovo je nepodeljeno „Volim te“ kao i sve ostalo u vezi.

# Osam meseci: Mrzim da se svađam s tobom

Imali ste prvu svađu gde je letelo „perje“ nakon koje je došlo to „Volim te“. Tada ste shvatili da ste posvećeni jedno drugome i da jednostavno ne želite više nikada da se svađate. Ovo „Volim te“ nije zbog toga ko je pobedio u svađi, već prepoznavanje da ne želite da izgubite partnera. To vas spaja, oboje razumete da su svađe neminovne, ali da su vaša osećanja dovoljno jaka da prebrodite sve.

(Kako njegov horoskopski znak kaže: Volim te)

# Devet meseci: Prijateljstvo

U ovoj fazi, to što ste zajedno je mnogo prirodnija faza od toga da ste razdvojeni. Sada je „Volim te“ poprimilo mnogo ozbiljnije značenje, čak i kada se kaže kroz neku duhovitu opasku. Vi ne mislite samo da je on neverovatna osoba, vi mislite o njemu i kao vašem najboljem prijatelju. U ovoj fazi izražavanje osećanja je mnogo dublje, kao da nikada nije postojalo vreme kada to niste osećali.

# Godinu dana: Ti si moj svet

I ne možete da ga zamislite bez vašeg partnera u njemu. Vaši životi su potpuno povezani. Ovde je „Volim te“ trajnija stvar. Više nema pitanja ko oseća više, ne brinete o tome da li trebate da kontrolišete izlive emocija, niti smatrate da vaš partner preteruje u njima. Vi ste sigurni, opušteni i „Volim te“ feels like home.

Izvor: Cosmopolitan

# Godinu dana i pet meseci: Mi smo u ovome zajedno

Porazi i uspesi vašeg partnera su takođe i vaši. Uprkos vašim individualnim životima, on nije kompletan ako druga osoba nije u njemu. Vi se „žrtvujete“ jedno za drugo jer se volite. Ljubav je dovoljno dobar razlog i objašnjenje za vaše ponašanje. Kada držite jedno drugo blizu, vaše volim te ustvari znači „Nisi sam.“

# Dve godine: Mislim o našoj budućnosti

Vaša ljubavna priča je prešla sa priče o tome kako ste se upoznali na to šta ćete u budućnosti. Vaše „Volim te“ znači „ Volim ono što jesmo, i voleću ono što dolazi.“ Sigurni ste u to da ništa ne može da bude toliko strašno ukoliko ste zajedno. Izjava ljubavi znači da želite više. Želite da gradite više od veze samo. Želite da pređete na novi nivo i prihvatate izazov.

# Tri godine: Zajednički život

Vi izražavate otvoreno da želite to za stalno. Želite da delite sve, od adrese preko prezimena. Ove „Volim te“ ima svoje pravo i potpuno značenje.

# Pet godina: Brak

Imate osećaj kao da su to samo prazne reči, jer ono što osećate u sebi ne može da stane u to jedno “Volim te“ i ne može nikako da bude prevedeno ni na jedan jezik ovog sveta.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader