Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

6 saveta da odmah poboljšate odnos sa partnerom (u svakom smislu)

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Cosmo vam otkriva koje trikove da primenite i na koji način da budete zadovoljni dešavanjima u krevetu. Okrenite potpuno novu stranu - danas!

Otvorite dušu

Kako da saopštite svom voljenom da seks, od koga ste nekada bili opijeni od požude, danas nema nikakvo dejstvo na vas? Pažljivo. I njegov ego je osetljiv kao i vaš, zato se izražavajte na pozitivan način i više se fokusirajte na ono što želite ubuduće. Izbegavajte izraze koji bi mogli da deluju kritički, kao što je ,,dosadno“. Većina muškaraca ne uživa u razgovorima ,,oči u oči“, zato prošetajte i razgovarajte u hodu. Dajte mu vremena da obradi to što ste mu rekli i budite spremni da mu kažete šta je to što biste želeli da promenite.

VIŠE: 11 mesta na kojima ćete imati najuzbudljiviji seks

Odbacite rutinu

Kad počnete da radite neke stvari drugačije, učite svoj mozak da očekuje neočekivano. Počnite sa promenama izvan spavaće sobe. Ako jedete ispred televizora, prebacite se za sto. Ako se ne doterujete, vreme je da to promenite. Isplanirajte neke nove aktivnosti koje podižu adrenalin: krenite na tango, na karting ili idite na kampovanje. A onda dodajte još jednu dozu uzbuđenja - nađite se kao stranci u popularnom baru. Ako obično vi vodite, ovoga puta prepustite njemu kormilo. Ako je obrnuto, ovog puta budite vi glavni. Navike sputavaju improvizovanje, a upravo to je most ka novim otkrićima. 

Nađite vremena

U nekom momentu, u svim dugim vezama, seks sa prvog mesta prioriteta padne negde ispod proveravanja stanja na računu u banci. Ubacivanje pospanog seksa na brzaka na kraju dugog dana postaje još samo jedna stavka vaše svakodnevice. Odvojite bar jedan sat nedeljno za seks i posvetite mu se. Ako ste mama, to može da bude malo teže, ali i dalje vam je potrebno vreme za sebe. Seks ne mora da bude spontan, sve dok je prisutan elemenat iznenađenja. Na smenu odlučujte gde, kada i kako. Kako vam samopouzdanje bude raslo, uspećete da dostignete dublje nivoe mašte.

Proglasite primirje

Neprestane rasprave, nezadovoljstvo i okupiranost nebitnim detaljima mogu da pretvore spavaću sobu u bojno polje. Ako ne uspevate da prevaziđete potrebu da budete u pravu ili da dokažete svoj stav, onda ste u pat-poziciji i ne idete nigde - bar ne tamo gde je seksi. Oslobađajte se tenzije na nedeljnom nivou. Odvojite 10 minuta da svako od vas kaže šta mu je potrebno. Ne upirite prstom jedno u drugo; samo budite iskreni i dajte i njemu šansu da učini isto. Ako ne uspevate da razgovarate bez svađe, potražite pomoć savetnika.

VIŠE: 5 seksi želja koje momci potajno žele od nas 

Unapredite se

Investirajte u seksi igračke (ili bar obrišite prašinu sa njih) ili u donji veš, sivo nije dobitna boja. Isto važi i za vaše fantazije - odvojite vreme za istraživanje novih erotskih zapleta koji vas inspirišu i razgovarajte o njima, kako biste rasplamsali požudu i nestrpljenje. Promenite položaj kreveta, ako je to moguće, ili probajte satensku posteljinu, a onda ubacite nove bezobrazne poteze. 

Razvijajte se

Samopouzdanje, uopšte i u vezi sa svojim telom, ključni je sastojak ženske seksualnosti. Što više cenite sebe, više ćete zahtevati (u seksu i u životu). Kada se trudimo da ostvarimo nešto, osećamo da smo zaslužili pravo da tražimo više i da odemo od svake situacije u kojoj nismo dovoljno cenjeni. Zamislite da ste žena koja želite da budete. Šta bi ona radila? Šta bi ona želela?

VIŠE: Želiš savršenu vezu?Dovoljno je samo jedna sitnica!

Izvor: Cosmopolitan

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader