Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Otkrivamo: Zašto momci sve ređe prilaze devojkama?

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Da li su momci počeli da se plaše nas i naše nezavisnosti ili postoji drugi razlog zašto nam slabo prilaze ...

Dok se s jedne strane muškarci žale da su devojke namrgođene, uobražene i isfolirane, dok one tvrde da šalju signale u prazno.

Ko je u pravu?

Da li su devojke u Srbiji isfolirane?

"Naše devojke su nepristupačne i zahtevne. Imaju visoke kriterijume, potcenjivački i podsmešljiv stav, za razliku od devojaka iz Evrope koje su opuštene i mnogo im je lakše prići", žali se jedan forumaš, a prenose Novosti.rs.

Sa njim se slažu i ostali muškarci, koji tvrde da čak i kada se osmele da priđu devojkama, one drsko odbijaju udvaranje.

A momci neromantični?

Devojke se žale da signale šalju u prazno, a da su momci koji im prilaze suviše agresivni ili neromantični. 

Šta kažu stručnjaci... 

Postavlja se pitanje da li današnje generacije više i znaju šta je flert i zavođenje? Zbog čega gotovo više niko nikome ne prilazi? U čemu je problem, pitamo prvog instruktora zavođenja u Srbiji, Petra Vagića.

"U patrijarhalnim društvima očekuje se da je prvi korak na muškarcu. Ali, mnogi muškarci imaju nelagodnost koju stvaraju dve suprotstavljene težnje. Težnja da priđe devojci koja mu se sviđa i težnja da zaštiti sebe od rizika odbijanja stvaraju tenziju, pa muškarac oseća stres, neprijatnost, anksioznost i strah", zapaža Vagić.

PROČITAJTE JOŠ: Koji je najbolji način da priđete dečku koji vam se sviđa

Starije generacije zbunjeno gledaju današnju omladinu primećujući paradoks - nekada, uprkos manjim slobodama i društvenim stegama, muškarci su znali da se udvaraju, a devojke da šalju signale. Deo odgovora na pitanje zašto je danas drugačije leži i u sve izraženijem individualizmu i egocentrizmu modernog čoveka. Romantika traži vreme i želju da se drugoj osobi ugodi i da se ona barem za trenutak postavi u centar sveta. A to je nemoguće dok god se svi ponašamo kao Luj XIV i doživljavamo sebe kao kralja i kraljicu, Sunce oko koga se vrti ceo svet. I dok premalo dajemo, previše (nerealno) očekujemo zauzvrat.

"Današnje društvo forsira brz tempo života u kom ljudi nemaju vremena za sebe, za uživanje, druženje. Mnogi nemaju vremena da se posvete svojim interesovanjima, hobijima, aktivnostima koje ih ispunjavaju. Manjak pozitivne energije otežava stvari. Ipak, dok je sveta i veka i dok god u ljudima bude postojala želja za bliskošću, ljubavlju i seksom, biće i veština zavođenja", optimističan je naš sagovornik.

Šta je flertovanje?

"Flertovanje je deo zavodničke komunikacije i podrazumeva iskazivanje ljubavne ili seksualne zainteresovanosti na indirektan, socijalno prihvatljiv način. Kuriozitet je da je ljudska rasa jedina biološka vrsta koja ne iskazuje seksualnu zainteresovanost direktno. Mi živimo u civilizaciji, pa se životinjsko iskazivanje naklonosti smatra ne samo neprimerenim, nego i manijačkim. Flertovanje je primereno. Indirektno, dvosmisleno, uz igru, domišljatost, humor", poručuje Vagić.

PROČITAJTE JOŠ: Flertujte kao dama: 7 suptilnih načina da mu pokažete da vam se dopada!

Za muškarce koji još nisu odustali od devojaka, koji ne dozvoljavaju da ih strah ili namršten pogled odvrate od prilaženja, naš sagovornik ima nekoliko saveta.

"Muškarac treba da u što većoj meri bude svestan svog identiteta. Prvi savet je zato "osvesti sebe". Ako ne poznaješ sebe, ne možeš ni ženi preneti s kim ima posla. Drugi savet je budi društven i otvoren prema ljudima. Oni koji su prema svima prijateljski nastrojeni i zainteresovani za ljude, imaju više uspeha kod žena. Savet broj tri je budi pošten prema sebi. Priznaj u čemu si dobar i u čemu loš. Primeti šta treba da naučiš. Kad sretneš ljude koji znaju, otvori se za učenje i upijaj", kaže Vagić.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader