Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Elizabet Tejlor: 9 važnih lekcija o ljubavi glumice

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Prelepa Liz sa ljubičastim očima osim kultnih filmova ostavila nam je i nekoliko lekcija o ljubavi kojima bi svaka žena trebalo da se vodi.

Istina je da se Elizabeth Taylor udavala osam puta, ali se jedno ne može poreći - umela je da živi i voli. Zahvaljujući svom duhu i nezasitoj želji za muškarcima, pokojna glumica je imala ljubavnu istoriju o kakvoj većina žene može samo da sanja.

Ovo je devet stvari koje smo o ljubavi naučile od Elizabeth Taylor.

1. Igraj po svojim pravilima, društvo zanemari

"Nije mi cilj da budem obična domaćica. Nisam, niti bih to ikada mogla biti", naglasila je Liz jednom prilikom. I imala je pravo, jer je bila sve samo ne obična.

Dok su njene vršnjakinje izigravale žene iz Stepforda, Liz je sledila svoje ambicije u karijeri i nizala muževe kad razvod nije bio ni blizu prihvatljiv kao danas. Zaista je bila žena ispred svog vremena.

PROČITAJTE:12 najlepših ljubavnih citata svih vremena

2. Udaj se za onog koji misli da si dar od Boga

Njen peti (i šesti!) suprug Richard Burton u svom ličnom dnevniku je o Liz pisao vrlo poetično:

“Ona je stidljiva i duhovita, nije ničija igračka, briljantna je glumica i lepša nego što može da se zamisli. Može da bude arogantna i tvrdokorna, ali i blaga i divna. Ona toleriše sve moje mane i pijanstva, utroba me boli kad smo daleko jedno od drugog. Ona me voli.”

3. Nikad nemoj da ukradeš muža drugarici. A ako to uradiš, potrudi se da sa njom izgladiš stvari

Svako bi pomislio da će odnos Elizabeth Talor i Debbie Raynolds biti, u najmanju ruku, čudan, pošto je Eddie Fisher drugu ostavio zbog prve, nakon dugogodišnjeg prijateljstva dve glumice. Njih dve su, međutim, do Lizine smrti ostale bliske.

"Žene su je volele, a muškarci obožavali, uključujući i mog muža. Ljudi misle da su svi zlopamtila, ali ja nisam", izjavila Raynolds nakon Lizine smrti.

Izvor: Cosmopolitan

4. Dijamnti se ne odbijaju

Tejlor je nakon jedne od burnih svađi sa Bartonom od njega kao poklon pomirenja prihvatila dijamantsku ogrlicu. Pa, bilo bi nepristojo da odbije, zar ne?

PROČITAJTE:Odri Hepbern: Saveti za srećan i zdrav život!

5. Ako te neće, produži dalje

"Kad dođu u određene godine, izgleda da se neki muškarci uplaše odrastanja, pa što stariji postaju, biraju sve mlađe žene", izjavila je jednom Liz.

Lekcija koju od nje možemo da naučimo jeste da ako onaj kog želimo misli da nismo dovoljno lepe ili mlade za njega, treba jednostavno da ga oteramo.

Izvor: Cosmopolitan

6. Svađe su očekivane

Nesporazumi su neizbežan deo jedne veze. Taylor i Burton su na njih bili toliko naviknuti, da su kad bi rezervisali sobu u hotelu, uzimali i onu iznad i ispod svoje, da komšijama ne bi smetali bučnim prepirkama na koje su uvek bili spremni.

7. Nemoj da se skrasiš dok ne nađeš pravog

"Vrlo sam posvećena braku. Zato sam se i udavala osam puta", rekla je jednom prilikom.

8. Ne potcenjuj strast

"Mojim životom upravljaju strasti, uvek sam to priznavala", rekla je Elizabeth. Nije ni čudo što ju je zbog slobodnih scena u filmu “Ceopatra“ Vatikan proglasio bludnicom.

9. Ne kukaj nad propalom vezom

Čuveni savet koji je slavna glumica dala kad se radi o raskidima, trebalo bi da bude vodilja svim ženama: “Sipaj sebi piće, stavi karmin i saberi se.”

izvor: novimagazin.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader