Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

7 malih dokaza da vas on iskreno voli

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Koliko je važno da on vas voli, toliko je važno i da vi iskreno volite njega, a da li će zauvek biti tako možete saznati ako osećanju ljubavi priđete na pravi način

Tog dana, kada ste se upoznali, Njegova kompletna pojava vas je ostavila bez daha. Toliko da ste već tada pomislili da želite da provedete ostatak života sa Njim. Možda nikada niste verovali u ljubav na prvi pogled, ali u Njega ste se ludo zaljubili, čak i pre nego što vam je rekao ijednu reč. A možda vam se u početku  nije ni sviđao, ali ste se polako upoznavali i počeli ste da osećate isto. Oči vam zasuze kada mislite o tome...

PROČITAJTE JOŠ:15 nepogrešivih znakova da mu se dopadaš

Volela bih da se priča tu završava, ali ozbiljna veza, odnosno brak u nekom trenutku, ima svoje izazove. Nije nam lako da potpuno upoznamo svog partnera, pa i da naučimo da komuniciramo na pravi način. Naravno, nema pravila koja bi trebalo ispuniti, a posle kojih vam neko kože garantovati emotivni život sa hepiendom.

PROČITAJTE JOŠ:Ljubavni test: Da li ste vas dvoje savršen par?

Međutim, postoji zreli stav koji nije loše imati pre nego što zaključite da pored sebe imate osobu sa kojom želite da provedete svaki trenutak. Na osnovu (stvarno!) detaljnog istraživanja, brojnih moljakanja prijatelja da mi ispričaju sve svoje dozvoljene i manje dozvoljene ljubavne detalje, izdvojila sam ono što može da vam pomogne u analizi vašeg emotivnog statusa. Dakle, koliko je važno da on vas voli, toliko je važno i da vi iskreno volite njega. I da u tom smislu nema nimalo sumnje. Evo kako to da znate:   

1. Trebalo bi da ste jedno drugom na prvom mestu

Razmislite, da li zaista on vama (i vi njemu) možete biti najvažniji? Da li je sada uvek tako? Ili ima naznaka u ponašanju da neće uvek biti tako? Ako sada tako nešto međusobno obećate, na skali od jedan do deset, koliko obećanje možete ispuniti. Stavićete stvarno njegove potrebe ispred svojih. Imaće prvo mesto u vašem srcu i u životu?

2. Jasno vam je da ste nekada vi problem, a ne uvek on

Mudra savetnica mi je rekla da ako neko ima problem sa svojim partnerom, problem je zapravo u njemu. Znate to, ali ipak se ponašate kao da je on krivac u većini slučajeva? Ili obrnuto? Umesto da postoji tenzija koja nije bitna u široj perspektivi, pokušajte da odmah razrešite svoje probleme. Ako uspevate, onda oni nisu veliki i nisu važni.

3. Sigurni ste da nikada neće doći do prevare

Volite se više od života i nećete dozvoliti sebi da se nađete u situaciji koja može da odvede u neverstvo. Vi delite srce, um i telo. Vašu ljubav ne delite sa drugima. Vaše usne i telo stvoreni su samo za njegove usne i telo. Stvarno? Super! Ne? Iskreno?

4. Dobro znate da ćete bez obzira na sve normalno komunicirati

Ako on pokušava da bude Supermen i trudi se da zadrži za sebe sve što proživljava na poslu i u životu - nije dobro. Trebalo bi da deli sa vama i dobro i loše, kao i da sluša vaše mišljenje. Vaše mišljenje treba da mu bude važno, ali i vama njegovo. Ne bi trebalo da idete na spavanje ako jedno drugom niste rekli sve što je trebalo da kažete.

5. Nikada se nećete fizički sukobiti

Vi ste njemu dragocena, nežna i jedina bez koje ne može da živi. Nikada se neće fizički sukobiti sa vama. Nikada! Nikada neće imati agresivan gest prema vama. Nije takvog temperamenta.

6. Nećete biti ljubomorni i nećete pokušavati da se međusobno kontrolišete

Mnogi se često bore protiv samih sebe, pokušavajući da ne budu nesigurni kreteni koji imaju potrebu da kontrolišu druge. Da li ste oboje uspeli da pobedite svoje slabosti i potvrdili svoju rešenost da nikada više nećete „goreti“ kod kuće dok niste uveče u gradu zajedno. Ako dajete sebi prostor, ne sumnjate bez razloga, onda je sve u redu.

7. Svakog dana birate ljubav

Čula sam neka mišljenja da ljubav nije osećaj. To je odluka. Budite sigurni da će vaš zajednički život značiti da svakog dana birate da volite. Bez obaziranja na osećanja koja su prolazna. Izaberite da se svakog dana budite sa osmehom i poštujete obećanje koje ste jedno drugom dali. 

Piše: Sofija Kecman

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader