Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Da li je on gospodin Pravi ili gospodin Trenutni: Evo kako da to saznate!

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Vrlo lako možete prepoznati da li ste u vezi sa prolaznom avanturom ili osobom sa kojom ćete možda i ostariti...

Sve smo odrasle uz viziju da ćemo jednom upoznati dečka, tačnije savršenog dečka u koga ćemo za zaljubiti do ušiju (što bi rekle naše bake) i biti sa njim srećne i zadovoljne do kraja života! Nisu krive za to Diznijeve bajke i crtani filmovi, jednostavno u ženskoj je prirodi da veruje u svog gospodina "perfect".

Da budemo iskreni, za skoro svakog momka sa kojim počnemo vezu verujemo da će on biti taj PRAVI koji će nam ispuniti očekivanja iz detinjstva i bajki.

VIŠE: 9 stvari koje vam PRAVI muškarac nikada neće uraditi

Međutim, nakon par raskida shvatamo da to i nije najlakši posao. Pronaći osobu koju voliš, koja te voli i vidi sa tobom budućnost je zapravo jedan najtežih stvari i nije jedina misija u našim životima. Pre nego što dramite zašto nemate onog pravog i kako to da vaše drugaricu pronašle srodnu dušu ,a vi i dalje bezuspešno tragate, zapitajte da li vam u ovom trenutku treba?

Da li znate šta treba da poseduje momak sa kojim biste proveli život? 

Često se dešava da zbog manjka izbora, a viška razočarenja, smanjujemo kriterijume i gospodina “Trenutnog” prihvatimo kao gospodina “Pravog”.

Kako da napravimo razliku između ova dva pojma?  Evo rešenja! Postavite sebi sledeća pitanja i lako ćete prepoznati.

Da li znate šta stvarno želite?

Često se dešava da devojke pomešaju potrebe i želje? U većini slučajevo ono što želimo, nije i ono što nam je potrebno. Ukoliko vam je život trenutno u haosu (faks, posao, obaveze) i sve što vam treba je da sredite život, a umesto toga slušate svoje srce i u taj “nered” pridružujete momka, da li ćete zaista biti srećne?

I da li ćete uspeti da sagradite čvrstu i srećnu vezu? Odgovor je NE! Tek kada sredite svoj život, pređite na svoje ljubave želje. I što je najvažnije, ne spuštajte kriterijume! Ovde ne mislimo da treba da tražite savršenog princa u fizičkom i psihičkom smislu. Napravite listu šta vam je bitno kod momaka, šta vam je potrebno da budete srećne. Uporedite to sa onim što imate u sadašnjoj vezi i videćete da li je on materijal za nešto više!

VIŠE: Nisu u pitanju novac i izgled: Koje 3 osobine ima PRAVI muškarac?

Koje osobine i kvaliteti su vam najvažniji u životu?

Momak koji je sjajan u krevetu, ali emocionalno i finansijski nesposoban nije materijali za budućeg muža. Sada vam je možda dovoljna fizička privlačnost i telesni užitak, ali za 10 godina sigurno neće. Kada birate osobu za ceo život morate voditi računa i da razmišljate na duge staze.  Možda vam je danas na listi prioriteta šoping i časkanje sa drugaricom i sladak dečko na kome vam svi zavide, dok za 10 godina to će pasti u neki drugi plan.  Ne žurite i ne posvećujte svu svoju pažnju i ljubav dok se ne uverite da je to zaista ono pravo. Skinite ružičaste naočare, ne pravite od njega idealnog gospodina, ne žmurite na mane...

Da li imate zajedinčku vizuju zdrave i ozbiljne veze?

Osoba za ceo život mora imati i slična interesovanja i planove kao i vi, ali i viziju šta jednu vezu čini ozbiljnom. Suprotosti se možda privlače, ali razmišljanje u istom pravcu je kruna jedne ozbiljne veze. Gospodin Pravi će sve želeti sa vama budućnsot i imaće svoju vizuju kako bi ona trebalo da izgleda. Ukoliko je nema, verovatno je u pitanju samo još jedna prolazna avantura.

Izvor: Cosmopolitan

Da li vam posvećuje pažnju i brine o vašim potrebama?

Jedan od dokaza ljubavi i posvećenosti je da li se on brine da budete srećne u vezi! A još važnije, da li niste USAMLJENE! Osoba koja brine o vašim potrebama i trudi se da budete zadovoljne u svakom smislu i nikako zapostavljene je ona kojoj jednog dana možete reći "DA". 

Da dodamo na listu prioriteta da je to muškarac koji će vas ponosno prikazati svetu i uživo i na društvenim mrežama (ukoliko je aktivan). Jednom rečju: Osoba koja ne krije ništa i ponosan je svojim izborom!

Gde ide vaša veza?

Kao što smo spomenuli, ukoliko nemate budućnost ne može se ni govoriti o gospodinu Pravom. Posle par meseci ukoliko vaš partner ne zna kuda idete i nema rešenje, a ni vizuju nemojte gajiti iluzije da ćete sa njim jednog dana pred oltar.

Kako se nosite sa konfliktima?

Svađe, nesuglasice, manji konflikti su sastavni deo jedne veze… Glavno pitanje je: “Kako se nosite sa tim?”

Da li ih imate često? Da li on ume da izvini i ne pominje raskid kao jedino rešenje? Odgovorite iskreno na ova pitanja i biće vam jasna razlika izmešu osobe za ceo život i samo prolazne avanture. Gospoin Pravi će biti u stanju da popusti, da iskreno zamoli za oproštaj i da se trudi da ne nervira svoju partnerku nebitinim svađama i stvarima, ali i neće želeti da posle svađe u raskidu više rešenje.

Da li ste kompatibilni?

Najvažnije pitanje je: “Da li odgovarate jedno drugom?”.

Sagledajte objektivno čitavu situaciju i budite realni da li vam zaista odgovara u svemu. Ostavite osećanja i fizičku privlačnost po strani i priznajte sebi da li je on zaista pravi za vas. Uzmite u obzir i seks, ponašanje u društvu, pažnju, posvećenost…I ostale indikatore.

Zaključak: Gospodin Pravi će ušetati u vaš život, samo je potrebno malo strpljenja i da širom otvorite oči. Najjveća greška je što većina devojka spusti svoje kriterijume, zažmuri na jedno oko, previše pažnje i truda posveti i i izgubi na pogrešnog frajera. Onaj pravi će se truditi, voliti i ostati uprkos problemima. Znaće kako da vam ulepša dan, začini noć, uputiti kompliment i potruditi se da se osećate kao najlepša dama na svetu.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader