Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

3 stvari koje svaka devojka treba da uradi nakon odnosa

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Skrećemo pažnju na stvari koje bi svaka od nas trebalo da uradi nakon što se akcija završi...

Nije samo važno kako će proteći seksualni čin, već i ono što sledi nakon njega! Pogrešna rečenica ili postupak nakon dobre avanture među čaršavima može naneti veću štetu nego što ste i mogle da zamislite. Opustite se i pročitajte šta je poželjno raditi nakon što završite sa seksom.

Idite u WC, ali samo ako STVARNO imate potrebu za mokrenjem

 Sigurno ste čuli da odlazak u toalet odmah nakon seksa može pomoći u sprečavanju urinarnih infekcija, jer mokraća uklanja bakteriju ešerihiju koli koja je možda tokom seksa krenula u vašu mokraćnu cev. Po mišljenju lekara, ovo je mit jer ne postoje studije koje su to dokazale. Prema tome, ako nemate potrebu za mokrenjem odmah nakon odnosa, ne trčite u kupatilo jer čekanje od dvadesetak minuta ili duže neće povećati rizik od urinarnih infekcija. Umesto toga, ostanite u krevetu i pratite sledeći savet.

VIŠE:Morate da znate: 3 važna uslova za dobar seks

Vratite film i podsetite se šta se upravo desilo, u sebi... a onda naglas

Proživite u svojoj glavi događaje koji su se u pravo desili od početka do kraja. Ako je seks bio dobar, pokušajte da se prisetite šta je to što ga je učinilo takvim, a onda recite partneru koji pokreti su vam se dopali. To je najbolji trenutak da razgovarate o tome kad su utisci još sveži, ali ako doživljaj seksa i nije bio najbolji, bolje je da o tome razgovarate kasnije. Još jedna stvar koja će poboljšati vaš seksualni život je apsolutno razmena nežnosti i maženje nakon seksa, a studije su pokazale da parovi koji to praktikuju imaju kvalitetniju vezu i više uživaju u seksu.

 Zabeležite koji osećaj bola vam prija, a koji ne

Ponekad osećamo bol tokom seksa, a dve najčešće neprijatnosti prouzrokovane su ili suvoćom vagine ili dublji osećaj koji može biti prouzrokovan konstipacijom ili grčem mišića. Razlog može biti i ako partner „udari“ u jedan od jajnika koji su posebno uvećani tokom ovulacije.  Ipak, bol prilikom svakog seksualnog odnosa nije normalna pojava, pogotovo ako osećaj bola traje nekoliko sati i u tom slučaju najbolje je da porazgovarate sa lekarem jer to može biti znak ozbiljnijih problema poput cista na jajnicima, fibroida i jako retko raka.

Izvor: zena.blic

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader