Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Iznenadićete se: Evo koliko je zaista potrebno da se rodi ljubav!

Autor kmilosev
Autor kmilosev

Da li verujete u ovo?

Ako ste mislili da prvi utisak nema uticaja na prepoznavanje srodnih duša i rađanje ljubavi- prevarili ste se. Tim naučnika upravo tvrdi da za samo četiri sekunde dovoljno da saznate da li je osoba koju ste upravo upoznali vaš potencijalni partner ili persona u koju nikada ne biste mogli da se zaljubite.

Neverbalno ponašanje, govor i ophođenje imaju mnogo veću ulogu u zaljubljivanju nego što se mislili. Upravo su oni odgovorni za privlačnost i fluid među partnerima, tako da samo osvajanje zavisi upravo od njih. U tom smislu, iako su bitne reči i ono što izgovorite, one ipak ostaju u senci neverbalne komunikacije koja uzima primat (kada je reč o zaljubljivanju).

Čitav tim naučnika je proučavao kako funkcioniše ljubav i došao do iznenađujućih podataka odnosno pravila koja vladaju među ljudima, a kojih možda nismo toliko svesni. 

Rezultat sveobuhvatne studije je došao do podatka da maženje izaziva produkciju supstance pod imenom oksitocin koja je prirodni lek protiv bolova, pre svega migrene. Ova supstanca ima jako dejstvo na organizam, koje traje čak četiri sata.

Pored toga, iako na prvi pogled deluje nebulozno, dokazano je da srce zaista može da bude slomljeno nakon burnog raskida. Kada izgubimo ljubav i raskinemo sa partnerom javlja se fizički bol koji pogađa oblast mišića srca, što se inače u medicini pojavljuje pod nazivom sindrom slomljenog srca. Kako smo i mislili, ovaj sindrom se češće javlja kod ženskog pola nego kod muškaraca i često se pogrešno dijagnostikuje kao srčani udar.

Ako ste se pitali zašto su nam privlačniji muškarci zategnutog stomaka sa jasno izdefinisanim mišićima, naučnici imaju odgovor. Studije su dokazale da veliki stomak, poznat kao pivski kod muškarca ukazuje na niži nivo testosterona, kao i manju seksualnu želju i plodnost. To je razlog zašto većina žena doživljava veliki stomak neprivlačnim i odbojnim. Takođe je utvrđeno zašto muškarce privlače devojke sa sličnom građom kakvu poseduje njihova majka. Reč je o sindromu koji se psihologiji zove "seksualni otisak" ili "imprint". 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader