Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Pesme koje će vam pomoći da se oporavite od raskida

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Muzika je ipak lek za telo, dušu i slomljeno srce...

Raskid veze je teška stvar, to svi znamo i osetili smo na sopstvenoj koži.

Ali, sa vašom omiljenom toplom čokoladom, mekanim ćebetom i nekoliko najboljih pesama raskid, možete podneti na malo lakši način.

U trenucima kada vam izgleda kao da se “raspadate”, dobronamerni prijatelji mogu pokušati da vas razvesele govoreći vam da je "verovatno trebalo da bude tako" ili "da ćete naći nekog boljeg." Ali, ako ste nedavno ostavljeni, niste zainteresovani za zabavu. I zaboravite na to da odmah krećete u neki novi odnos, jer tokom ovih dana, neposredno nakon raskida imate sreće ako možete da pređete sa fotelje na kauč.

Zato je najbolje da poslušate neke pesme koje su poput najboljih drugarica – one će razumeti vašu potrebu da se samo valjate u tuzi.

Evo nekoliko najpogodnijih za raskid:

1. Za prvih 24 sata nakon raskida - "Nothing Compares 2 U" by Sinead O'Connor

Muzika je ipak lek za telo, dušu i slomljeno srce...
Izvor: Cosmopolitan

Ako ste u potrazi za dramatičnom muzikom koja vas prati dok jecate, ništa se ne može porediti sa "Nothing Compares 2 U" od Sinead O'Connor. Pesma ima sve odlike velikog raskida: vokale koji prosto plaču, progoni vas solo violine, a spot karakteriše Sinead O'Connor sa suzama u očima. Tekst će vas podsetiti da je malo vremena prošlo od raskida, pogotovo počektak koji kaže: “Prošlo je petnaest dana i sedam sati od kada si odneo svoju ljubav daleko.” ili onaj deo “Postala sam tako usamljena bez tebe ovde, kao ptica bez pesme.”

2. Za dane kada ne želite da ustanete iz kreveta -  "Skyscaper" od Demi Lovato

Demi Lovato je navodno jecala nekoliko puta tokom snimanja pesme “Skyscaper". Sirovi bol koji doživljava se može čuti u pukotinama njenog glasa, koji nestaje u šapat, što čini pesmu još emotivnijom i moćnijom. Delovi pesme kao što su "Svi moji prozori su i dalje polomljeni, ali ja stojim na nogama" i "Idi, pokušaj da me spustiš, ja ću se dizati sa zemlje kao neboder.” pomoći će vam protiv bolova.

3. Za dane kada saznate da vaš bivši krenuo dalje - "Someone Like You" od Adele

Adel je napisala "Someone Like You" ubrzo nakon što je njen bivši dečko započeo vezu sa drugom ženom. Adel je objasnila za K Magazine, "Bili smo stalno zajedno. Mislia sam da ćemo da se venčamo. Ali, to je nešto što on nikada nije hteo...Ovi delovi pesme će vas sigurno raznežiti: “Nema veze, naći ću nekoga poput tebe. I ja tebi želim sve najbolje. Ne zaboravi me, preklinjala sam. Sećam se da si rekao: “Nekad ljubav traje, a nekad boli.“

4. Kad želite da se isplačete - Sia - Elastic Heart

Kad Sia peva, njene reči ne samo da čujemo, već osetimo. U pesmi "Elastic Heart", njen glas je gotovo iskonski. Ako ste prošli kroz niz nedavnih raskida verovatno ćete se pronaći u rečima: "Ali zašto ne mogu osvojiti ljubav?" A kada čujete njen glas naći ćete svoje srce razbijeno, zajedno sa njenim. To je sjajna pesma za slušanje kada vam je potrebna katarza plača.

5. Kada ne možete da prihvatite da je vaša veza gotova - "Goodbye My Lover" by James Blunt

Pesma "Goodbye My Lover", je depresivna pesma koju je dobro slušati kada pokušavate da se pomerite dalje od lošeg odnosa. Dok možete da se osećate "tako prazno" iznutra, možda vam pogne ako zajedno zapevate refren "Zbogom ljubavi, zbogom prijatelju. Bila si jedina,bila si jedina za mene.”

6. Kada se vaša veza završi pre nego što je počela - "Almost Lover" od A Fine Frenzy

Ponekad je najteže pozdraviti se sa onim vezama koje su se završile, pre nego da počnu. Pustite "Almost Lover" jer je bilo tako mnogo potencijala. Umesto da idete dalje, vi ste zarobljeni u mislima i muče vas pitanja: "Šta ako ...?" i "Zašto ne?" zato zaševajte - “Zbogom, moj skoro ljubavniče, zbogom moj beznadni snu. Trudim se da ne mislim na tebe, zašto me prosto ne ostaviš na miru?”

Izvor: Zenski magazin

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader