Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Bivši želi da budete prijatelji: Prihvatiti ili odbiti?

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Da li treba zatvoriti sva vrata za sobom ili ipak ostati u dobrim odnosim sa bivšim dečkom...

Našli ste se barem jednom u situaciji da ste nakon raskida čuli ono što nikako niste želeli: "Hajde da ostanemo prijatelji..." U svakom slučaju, to je bolje čuti nego da se raziđete kao "pas i mačka".

Ali ako insistira na tome da ste vi "super osoba i da zaista želi da ostane s vama dobar prijatelj", ne možete, a da se ne zapitate: "Ako sam super osoba u čemu je onda problem?"

PROČITAJTE I... 5 razloga zašto vas bivši ponovo želi u svom životu

I neretko će pripadnice nežnijeg pola kao "ruku spasa" da prihvate ponudu za prijateljstvo, nesvesne da će na taj način sebe da muče još više, a i to će da izgleda kao nepoštovanje sebe. Period nakon raskida je težak i potrebno je što "bezbolnije" preboleti propalu vezu. Što bi zapravo trebalo da uradite?

1. Prekinite svu komunikaciju!

Ma koliko to zvučalo drastično, upravo to je ono što treba da uradite. Ne dajte se zavarati izjavama da vam nudi "prijateljstvo" jer je dobra osoba. Da razmišlja o tome kako se vi osećate, pričekao bi da "dođete k sebi, ojačate" i krenete dalje pre nego što vam ponudi prijateljski izlazak, druženje, razgovore, odlazak na kafe... To je moguće samo onda kada vam postane svejedno... Sve ostalo je mučenje.

Izvor: Cosmopolitan

2. Ne odgovarajte na poruke!

Čak i ako je on raskinuo vezu i nakon toga se javlja, ne znači da se predomislio. Ne odgovarajte na njegove poruke. To je jedini način da se udaljite od njega i usmerite se na nove pobede u svom životu.

3. Ne pokazujte mu da vam je još stalo!

Isto jedan od težih koraka za koji bi trebalo da smognete snage. Zna on i sam da vam je bilo stalo do njega, ali nemojte hraniti njegov ego srceparajućim porukama u kojima mu otkrivate da iako vas je ostavio vi i dalje njega volite. Čemu? On je krenuo dalje. Krenite i vi!

4. Čak i ako pokaže da mu je još stalo, ne razbijajte svoju odbranu!

Ako samo malo popustite, opet ćete biti na početku procesa prebolevanja, a on će da se navikne na to da "može da uradi šta želi", a vi ćete da oprostite - svaki put.

Izvor: Vecernji.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader