Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

15 načina da prebolite raskid i nastavite dalje kao odrasla osoba

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Ne postoji bolje vreme nego posle slomljenog srca za potpuni životni preokret!

1. Ili ga blokirajte ili ga sklonite sa liste prijatelja na Fejsbuku, jer to će biti vaša sahrana!

Možda mislite da ste odgovorna i zrela žena koja može da se izbori sa tim kada ga s vremena na vreme vidi na Fejsbuku. Oboje ste odrasli ljudi zar ne? A šta ako vidite prelepu crvenokosu devojku u njegovom naručju na slici? Zašto vam treba to?

2. Nemojte odmah da se istrčite i ponudite mu da ostanete prijatelji - a ako on to predloži, recite da ćete razmisliti o tome.

Ovo je impuls jer ne želite da izgledate kao da vam je previše marite oko raskida. Jer vi ste tako super! Toliko ste super da vam srce više ne kuca iiiiii - mrtvi ste! Ali iskreno, tokom ovog nategnutog, čudnog perioda raskida, teško je reći da li ćete biti u stanju da budete prijatelji ili ne. Generalno, jedna osoba želi prijateljstvo, ali druga želi nešto više. To morate da sredite pre nego što možete da imate zdravo prijateljstvo...ako to ikada može da bude. Ne priznajete poraz jer ne želite prijateljstvo.

3. Ako dobijete želju da pijete sami, pozovite neke prijatelje ipak.

Najgore je kada ste sami, tužni i kada pijete. Kada ste tek raskinuli sa nekim, obično uz alkohol napravite neku glupost. Tešku glupost. Bar budite sami sa ljudima koje volite. Svi smo mi imali slomljeno srce - i oni vam neće suditi što pijete vino prljave kose u pidžami!

PROČITAJTE I...5 načina kako da raskid postane vaš izvor motivacije

via GIPHY

4. Ako želite da pijane pošaljete poruku, zamolite prijatelje da vam uzmu mobilni telefon i bace ga u vulkan.

Oh, koliko nebrojeno puta ste pijani poslali poruku bivšem u 2 ujutru i mislili da ako vam odgovori on još uvek oseća nešto prema vama. Pijane poruke bivšem je pad u zečiju rupu. Njegovo odgovaranje "ništa" na vaše glupo pitanje "Šta ima?", ne znači da će uskoro venčanje.

5. Započnite neku intenzivnu, besnu rutinu vežbanja

Možda ovo nije najbolje vreme za jogu. Možda je odlično vreme za nešto novo, kao kikboks. Nešto gde zaista možete da izbacite svu tu negativnu energiju.

6. Provodite dosta vremena napolju

Ovo je kliše, ali svež vazduh zaista razbistri um. Videti sunce s vremena na vreme je odlično. Priuštite sebi bar 2 sata dnevno da napustite vašu pećinu izgubljenih snova i komunicirajte sa ljudima napolju.

7. Smuvajte se sa nekim neverovatno zgodnim tipom, ako je to ono što želite, a onda dajte sebi malo vremena da shvatite ko ste!

8. Ako počnete da se viđate sa nekim novim, idite polako...

Ej! Tek ste izašli iz veze i vaše srce je izvrnuto naopačke i eksplodiralo je kao tanker u filmu Žan Klod Van Dama. Ako radite sve korak po korak i uživate u opuštenim stvarima neko vreme, to će vam dati vremena da procenite da li zaista želite da budete sa nekim opet ili vam samo treba jako dobar seks s vremena na vreme.

9. Dozvolite sebi da plačete ako želite

Suzdržavanje suza na radnom mestu, prodavnici ili tržnom centru je zaista ok. Međutim ako stalno suzbijate suze nagomilaćete emocije sve dok ne eksplodirate u sred kancelarije! E to će biti čudno, zato plačite kad god ste u prilici i kada osećate potrebu!

via GIPHY

10. Ako dobijete Fejsbuk pozivnicu za žurku njegovog najboljeg druga...ostanite kod kuće, stavite masku za lice, jedite kinesku hranu i gledajte neku dobru seriju.

Uvek postoji jak izazov da se pojavite u najboljem izdanju kod njegovog druga i da ga učinite ljubomornim. Mislite da ćete to dobiti? Ipak činite da se sve vrti oko njega, a ne oko vašeg dobrog emotivnog statusa, a i videti ga će samo otvoriti ranu!

11. Nemojte da planirate kako ćete ga vratiti - planirajte kako ćete sebe da vratite!

Napravite neke čvrste odluke, počnite da se bavite sportom, idite negde na put sa drugaricom. Okrečite sobu, svejedno! Samo uradite nešto za sebe!

12. Napišite mu srceparujuće pismo i nemojte nikada da ga pošaljete!

Izbacite sve iz sebe - na papir i ako baš ne možete da se iskontrolišete pošaljite ga najboljoj drugarici, bar ste nekome poslali!

13. Izbegnite da detaljišete po Fejsbuku

Ili na Tviteru. Ili na Instagramu. Ili bilo gde! Živite svoj život! To što ćete da kukate po društvenim mrežama nije dobro ni za koga i kasnije će vas biti sramota.

14. Kupajte se

Kupke su opuštajuće i savršene za raskide. Kada ste poslednji put napunili kadu i uživali uz čašu dobrog vina? Tuširanje se ne računa, naravno.

via GIPHY

15. Prestanite da krivite sebe i razmišljate Da sam samo gledala više akcionih filmova/ofarbala kosu u plavo/bila više kul.

Potrebno je dvoje za raskid - nije problem bio samo u vama, već vas dvoje kao par. Pomalo je i narcistički da krivite sebe za raskid! Ako pokušate da gledate na vezu spolja, možda ćete lakše uvideti stvari za koje ste oboje krivi.

Izvor: Ilyke

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader