Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Otkrivamo: Šta znači ukoliko sanjate bivšeg partnera

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Saznajte šta snovi o bivšim partnerima žele da nam poruče...

Ukoliko i vama često u snove dolazi bivši dečko i snovi nisu tako bezazleni i naivni, ne brinite, niste sami. 

Prema jednom istraživanju koje je obavio DreamsCloud (sajt namenjen za istraživanje snova) mnogo više ljudi sanja svoje bivše partnere nego sadašnje.

Sajt je obuhvatio 1,172 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja šta su najčešće sanjali, tj koga.

29 odsto je priznalo da sanja o bivšim ljubavima, dok 25 odsto mašta o sadašnjim. I samo jedan od pet ispitanih bi priznalo partneru da su sanjali kako ga u snovima varaju. 

Da li je zaista strašno sanjati bivše zaboravljene partnere i šta to podsevst želi da nam poruči?

“Generalno, seksi fantazije i snovi o drugim ljudima su sasvim normalna pojava”, kaže Ana Mekej, licencirani savetnik i terapeut za veze. “To ne mora nužno da znači da želite da varate partnera. Vi jednostavno imate osećanja i za druge ljude”, dodaje ona.

(Skroz vam su oprošteni snovi i osećanja na primer o Rajanu Goslingu ili Tom Hardiju).

“I u slučajevima da sanjate kako se žestoko ljubite sa bivšim, to ne znači da je vaša sadašnja veza u problemu. Ukoliko vam je sadašnja veza odlična, ovakvi snovi uopšte ne treba da vas brinu i podstaknu na razmišljanje”, tvrdi Mekej.

PROČITAJTE I... 5 snova koji vam predviđaju ljubav

Izvor: Cosmopolitan

Terapeutkinja objašnjava kako ovi snovi mogu ukazivati da imate nedovršena posla sa bivšim ili neki osećaj krivice pa kroz snove pokušavate da rešite probleme.

Međutim, može i ukazivati da u vašem sadašnjem odnosu nešto nije kako treba ili ne zadovoljava sve vaše potrebe. 

Razmislite koliko ste zaista srećni sa sadašnjim partnerom... Da li zadovoljava sve vaše potrebe u vezi? Da li ste nečim možda nezadovoljni?

Ukoliko ste potpuno zadovoljni, seksi snovi sa nekim drugim ili bivšim partnerom ne moraju apsolutno ništa da znače. Uspomene, sećanja i osećanja koja se nalaze u vašoj podsvesti ne mogu nestati tako lako i s vremena na vreme mogu se vratiti u formi sna.

Da li da krijete svoje “vlažne” snove ili ipak biti iskren prema partneru i podeliti?

Teri Orbuč, savetnik za ljubavne veze savetuje da nema potrebe da delite sa sadašnjim partnerom svoje seksi snove, osim u slučaju da mislite da se iza toga krije veći problem.

Na početku veze dok ne utvrdite temelje svog odnosa, bolje je da ovakve informacije zadržite za sebe, a kasnije sami odlučite da li je u redu da podelite svoj esnove sa voljenom osobom.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader