Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

15 devojaka iskreno: Kada smo shvatile da je ON nije taj

Autor sudarl
Autor sudarl

15 devojaka detaljno je objasnilo u kom su to trenutku shvatile da njihove veze neće uspeti...

Lako zaboravljamo da je put do "i živeli su srećno do kraja života" popločan ne baš prijatnim raskidima. Ako niste jedna od onih devojaka koja je pronašla svoju ljubav još u obdaništu, u tom slučaju ste verovatno prošle kroz veze koje nisu bile uspešne. Ponekad je teško utvrditi uzrok neuspeha veze. Ipak, u nekim vezama postoji taj očigledan trenutak kada shvatite da je došao kraj. Pročitajte iskustvo ovih 15 devojaka!

Kada sam uočila tvrdoglavu stranu njegove ličnosti 

“Kada sam diplomirala, preselila sam se u Beograd a moj tadašnji dečko se preselio u Novi Sad. Kada mi je došao u posetu jedan dan, toliko je insistirao da idemo u određeni restoran na ručak da je nakon što sam predložila drugi restoran pobesneo kao malo dete. Tada sam shvatila da, da sam ga upoznala nakon fakulteta, nikada se ne bih zabavljala sa njim." (Jelena, 25).

Kada je pokušao da izbegne svoje roditeljske obaveze. 

“Znala sam da je gotovo kada mi je rekao da je pokušao da izbegne plaćanje alimentacije za dete iz prethodne veze." (Snežana, 40)

Kada sam shvatila da je njegov pojam avanture igranje igrica na kompjuteru.  

“Želeo je da drema umesto da sa mnom istražuje Evropu, dok smo bili na odmoru. I to 15 dana zaredom. Nismo tada raskinuli još narednih šest meseci ali je onda zaboravio na moj rođendan. Bili smo u vezi pet i po godina!" (Milica, 29)

Kada je pokazao svoju lojalnost u pijančenju s drugarima. 

“Moj bivši je izabrao da ode sa drugarima da pije umesto da mi pomogne i bude od pomoći dok sam imala grip. To se desilo nedugo nakon što sam ja njega negovala dok je bio bolestan. Raskinuli smo nekoliko nedelja kasnije." (Sara 25)

PROČITAJTE I... 13 jasnih signala da imate ozbiljan problem u vezi

Kada nije primetio značajnu promenu u mom stilu. 

“Jedan dan, moj brat je konstatovao da sam prestala da nosim šešire i minđuše, ali moj bivši verenik to nije primetio. Promenila sam stil kako bih se uklopila u familiju mog bivšeg verenika jer su njegove mama i sestra imale vrlo jednostavan stil odevanja. Da je on prestao da vozi motor, pitala bih ga zašto, jer je taj hobi bio sastavni deo njega. Međutim, on nije shvatio da sam ja prestala da nosim svoj omiljeni aksesoar, iako su svi drugi primetili." (Sandra 34)  

Već se ponašao kao da smo raskinuli. 

“Nakon šest meseci zajedničkog života, uhvatila sam ga kako preko jedne društvene mreže pita neku devojku da izađu. U tom trenutku, samo sam se "probudila" i rekla mu da je naša veza gotova." (Marija 27)

Kada su neke neprilične fotografije "isplivale" iz njegovog mejla. 

“Moj bivši muž i ja oboje radimo kao pozorišni glumci. U početku sam mislila da je to savršen spoj jer smo zajedno radili u pozorištu. Čak se odlično slagao sa mojom mamom! Sve se promenilo kada me zamolio da uđem u njegov mejl i prosledim mu neku poruku. Na moje iznenađenje, pronašla sam "gole slike" njegove bivše devojke." (Nina 31)

Kada je moje telo odreagovalo negativno na njega. 

“Moj bivši me pozvao i primetila sam da je prilično prehlađen. Zastao je sa pričom kako bi pročistio grlo, a ja sam se zaledila. Uopšte nisam imala potrebu da brinem o njemu i budem uz njega, zapravo mi se gadio. Pored toga, sanjala sam pre toga da sam trudna i da me je zaprosio. Bila sam toliko zgrožena time da sam se probudila i pomislila: 'Ne, ovo se neće desiti.'" (Svetlana 36)  

Kada sam shvatila da nije saosećajan i u najgorem trenutku. 

“Njegovom prijatelju Nikoli je preminula mama od raka creva pa je otišao na sahranu. Svaki pravi prijatelj bi rekao: 'Žao mi je, primi moje saučešće Nikola, tu sam ako ti bilo šta zatreba.' Moj bivši je umesto toga rekao: 'Druže, sećam se kada je moja mam bolovala od raka dojke pre pet godina. Ladno je mogla da umre.' To je po mom mišljenju bilo zaista grubo i zaista me uznemirilo. Još kad pomislim kako se glupo nasmejao na sve to... Taj postupak mi je pokazao da on nema osećaja za tuđe emocije, čak ni kada je najteže." (Bojana , 29)

PROČITAJTE I... Prepoznajte na vreme: 5 znakova da nije spreman za ozbiljnu vezu

Izvor: Cosmopolitan

Kada sam shvatila da i dalje volim svog bivšeg.

“Znala sam da Ivan nije taj već nakon mesec dana zabavljanja. Bila sam zaljubljena u bivšeg momka. Jednog dana sam zapisala u svoj dnevnik: 'Ako Todor pokuca na moja vrata, to je kraj moje i Ivanove veze'. Zaista sam osećala nešto prema Ivanu ali to nije bilo dovoljno jako." (Vesna, 29)

Kada je pozvala druga žena. 

“Tokom noći, telefon je zazvonio. Na drugoj strani žice je bila žena koja me pitala ko sam ja. Odgovorila sam joj da sam ja njegova žena i pitala je ko je ona. Ispostavilo se da je to bila njegova ljubavnica. Iako smo razdvojeni već 11 godina, on i dalje ne želi da prizna." (Nikolina M, 40)

Kada sam shvatila da ga ne zanima moj profesionalni uspeh. 

“Napisala sam esej o putovanju na Tajland i taj esej su objavili. Poslala sam mu link. Nikada nije ni otvorio. Nije se radilo samo o tome da on to nije pročitao nego i o tome da nije sa mnom podelio radost povodom toga što mi je nešto objavljeno." (Marijana, 44)

Kada nije moga da izgovori: "Volim te."

“Nakon godinu i po dana natezanja u našoj vezi, konačno je napisao da me voli i to na čestitki za Dan zaljubljenih. Međutim, još uvek nije mogao to na glas da izgovori. Nakon što sam razmislila, okončala sam tu vezu. Bio je dobar dečko ali nije bilo šanse da završimo u braku." (Katarina, 28) 

Kada je pisao poruku drugoj devojci tokom večere i to nije doživljavao kao nešto ozbiljno. 

“Bili smo na večeri i on je bez blama pisao drugoj devojci s kojom je išao u srednju školu. Raskinuli smo te večeri i više ga nisam videla. Ne mislim da me varao, ali nisam mogla da mu verujem." (Saška, 23)

Bio je više zainteresovan da jede rebarca nego da upozna moju porodicu. 

“Nakon osam meseci zabavljnja, činilo se da mu baš smeta što smo otišli na večeru kod mojih roditelja pošto njegova mama već sprema rebarca, njegovu omiljenu hranu. Tokom večere, nekoliko puta me pitao kada bismo mogli da krenemo kako bi pojeo ostatke rebaraca kod kuće. Raskinuli smo par meseci kasnije, ali trebalo je da raskinem još te večeri!" (Lana, 27) 

Tekst priredila: Lena Sudar

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader