Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Iz Cosmo ugla: Kako preživeti susret sa bivšim

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Šta raditi, kako se ponašati ako posle dužeg vremena sretnete svog dragog bivšeg momka!

Dragi Marfi, pišem ti ovu poruku jer mi je drago što tvoj zakon vredi i na nebeskim visinama i što sam svog bivšeg posle desetogodišnje pauze srela u avionu, baš u trenutku kad mi je spala moja savršena frizura, a dobar make up ostao u Danskoj. Jada ti se Aleksandra Orlić...

U frizerskom salonu proklinju moju kosu i to nije tajna. „Ubijem se od posla, napravim joj kovrdže, odem da operem ruke, a njena kosa ponovno postane ravna“, žali se Barbara koja, čim me ugleda, počinje da se oseća kao Sizif, pa me izbegava u širokom luku. I naravno da svaki put kada me posle farbanja i pranja pitaju: „Kovrdže?“, hrabro kažem: „Zato sam i došla“, ne brinući se ni kolika je vlaga u vazduhu, ni da li idem za nekoliko sati na spavanje. Ali, zato se Luka, izdržljiv čovek, ne predaje tako lako i uporno mi kovrdža kosu iako se ona drži kao jedro u oluji. Da bi izdržao svu tu muku, svaki put traži izveštaj.

PROČITAJTE I... Posle koliko vremena je ok uspostaviti kontakt s bivšim dečkom

„Luka, imamo rekord. Poslednji put izdržala je tri dana, a ne tri sata“, kažem. „Ali ovaj put imam poseban zadatak. Sutra putujem u Kopenhagen, letimo preko Frankfurta i frizura bi trebalo da izdrži barem tri dana. Ok, dva.“ Dok mi sluh lagano nestaje u uspavljujućoj buci fena, čujem kako govori: „Nisi normalna. Kud baš najvlažniji grad na severu Evrope? Ubiću se. Nije ovo više za mene.“

Zašto vam sve ovo pišem? Kao dokaz da Marfijev zakon postoji. I da je Koko Šanel ipak bila u pravu. Trebalo bi neprestano da se sređujemo jer nikad ne znaš kad ćeš da naletiš na onog Pravog (ili Krivog), što iziskuje još veći trud. Da me ne biste pogrešno razumeli - frizura je izdržala puna tri dana svih mogućih vremenskih uslova, što na fotkama, što uživo, a onda... Baš tog trećeg dana na frankfurtskom aerodromu, kada su kovrdže konačno pale, a make up ostao u Danskoj, kašičica sladoleda ostala mi je zamrznuta u ruci, a komadić čokolade kapnuo po pantalonama jer... Zašto se to događa baš meni?! Zašto baš sad?! Zašto baš ja?! Jer pred mojim očima, stotinama kilometara od mesta gde sam inače mogla da ga sretnem, a nikada nisam, odjednom se pojavio (ili bolje reći ukazao) ON! Jedan od bivših koje nisam srela punih deset godina. 

PROČITAJTE I...10 stvari koje treba da uradite ako sretnete bivšeg

Izvor: Cosmopolitan

Moje samopouzdanje nestalo je zajedno s dobrom frizurom i make upom. Naravno da panika nikada ne zakaže i da baš uvek stiže uredno kao japanski vozovi. I parališe baš sve mišiće - od lica do nogu, a ja uzalud pokušavam da se setim šta nam je samo nekoliko sati ranije nadahnuto govorila instruktorka joge lica Šarlot Laulund, Dankinja koja je na projektu zvanom srećno i opušteno lice napravila karijeru, postala face reader, otvorila kliniku za masažu lica, dokazavši da je unutrašnje zračenje važnije od svih slojeva pudera, botoksa i kolagena. 

Na sledećoj strani pročitajte kako je protekao susret, da li su se vratila stara osećanja i epilog cele priče!

Izvor: Cosmopolitan

Kako ono ide - make up nije bitan, kao ni bore koje samo svedoče o pravom životu, iskustvu, bogatstvu? I „the“ razlika posle šest meseci intenzivnog vežbanja joge za lice i nevežbanja nije u tome da te bore nestanu kao obrisane u fotošopu, ni u boljoj maskari i rumenilu, nego da poprime pozitivniji izraz. Ali šta je, u stvari, ta pedesetogodišnjakinja rekla o kriznim situacijama, ono kada se osećate umorno, ranjivo, nereprezentativno i baš tada ugledate bivšeg? Zar žena nikada nije gledala Seks i grad pa ne zna da se svi mi takmičimo s bivšima ko će umreti jadniji.

Dok trčim u panici do toaleta da popravim ono što se da popraviti, u sećanje mi ipak dopiru obrisi prve vežbe koju bi svaka devojka trebalo da napravi ujutro pre nego što se našminka. Gledam se u ogledalu, trebalo bi da pronađem bar pet tačaka koje mi se jako sviđaju, bilo da su to obrve, trepavice, pegice, boja tena, oblik očiju... Ok, to ide. Njemu su se uvek sviđale moje pegice. Odlično što nemam puder. Vežba 2. Moram da osetim empatiju prema svom licu koje je svedočilo svim tim slikama, susretima, razlazima i uvek je znalo, ma koliko umorno bilo, da komunicira s drugim ljudima. Vežba broj 3. Sada je vreme da nakratko zatvorim oči i osetim svoje lice. Vežba 4. Vrhovima prstiju prelazim po licu, i to obema rukama, počevši od korena nosa prema ušima, usmeravajući svu tu tečnost prema limfnim čvorovima. Tako ću podstaći cirkulaciju, poboljšati prirodnu boju lica i rumenilo učiniti upadljivijim, ali i dubinski izmasirati živce koji su često zanemareni i u grču. 

Ok, još samo pet minuta, koliko mi treba da brzinski izvedem pet vežbi za lice, pa sam gotova, ali osećam kako me panika preplavljuje. Već čujem glas službenice koja moli putnike da se ukrcaju jer avion uskoro diže krila. Dakle, joga za lice ili make up - pitanje je sad. Odluka pada na jogu jer ne mogu da pronađem kozmetičku torbicu pa se odlučujem za pet najdražih vežbi. Srećom, u WC-u sam sama pa mogu da pravim budalu od sebe (inače se preporučuje da ove vežbe radite u privatnosti svog doma). Prva vežba: isplazi jezik što više možeš i drži ga u tom položaju 60 sekundi. Druga vežba: uzmi olovku između zuba i drži kez. Treća vežba: namršti nos kao da nešto „smrdi, smrdi, užasno smrdi...“ Četvrta vežba: otvori oči kao da si ugledao čudovište (ili bivšeg) i ne trepći. I peta, poslednja vežba: čvrsto zatvori oči i vizuelizuj nešto lepo. 

Deset minuta kasnije sedim u avionu i već se opušteno, kao profi, smeškam bivšem koji je još lagano u šoku (jer nije imao priliku da odradi jogu za lice i uvežba blaženi osmeh Bude, he-he), a i umor ga kida jer nije spavao dva dana. Ponosna sam na sebe što mu prva prilazim i ljubim ga u obraz, ne brinući se što nemam ni trunke šminke. Nekim čudom sam ipak uspela da se iskuliram. Iako se svetla u avionu uskoro gase, razmišljam o tome koliko je vremena prošlo otkad smo se poslednji put videli i kako broj bora, količina make upa i vrsta volumena na kosi uopšte nisu važni. Sedam pored njega, u treći red, mesto je slobodno. I dok mi on priča o ostrvu Sahalin, lososu i kavijaru koji švercuje u kovčegu od 27 kilograma za svoju porodicu, shvatam da prava esencija, pravi osmeh i pogled nikada ne mogu nestati, ma koliko se brinuli da će nas naglo napustiti kao i naša mladost. I da je ta mudra Dankinja u pravu jer onaj pravi sjaj zaista dolazi iznutra.

Kad je avion sleteo na zemlju, čvrsto sam obećala sebi da ću redovno da treniram ne samo svoje telo nego i lice. Shvatam da nema te operacije ni make upa koji mogu da nam vrate srećno lice. To možemo samo mi sami. „Nisi se uopšte promenila“, kaže mi na izlasku sa aerodroma, a ja mu mahnem dok se i on i ja vraćamo svom novom životu ne skidajući osmeh s lica koji traje puno duže od 60 sekundi.

A kad bivši i nije tako luda ideja

1. Uopšte se ne sećate zašto ste raskinuli. Hm, možda PMS?

2. Pored njega ste bili bolja osoba, imali ste želju i potrebu da napredujete.

3. Odlično se slaže sa vašom porodicom. Frajer koji iskreno voli vašu porodicu je onaj koga ne bi trebalo tek tako pustiti. 

4. Gotovo da ne možete da se setite njegovih mana. On je bio jedan od onih koga bi doslovno svaka mama poželela za zeta. 

5. U stvari, ne želite život bez njega. Znate da biste bili srećni zajedno i da mnoge stvari među vama još nisu završena priča.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader