Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Možete ostati prijatelj sa bivšim, ali samo pod ovim (jednim) uslovom!

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Da, da, moguće je, ali samo pod jednim uslovom. U nastavku saznajte i kojim...

Mnogi se pitaju da li je moguće ostati u dobrim odnosima s bivšim partnerom. Stručnjaci kažu - naravno. Prema istraživanju koje su sproveli američki univerziteti Purdue, Sirakjus i Oregon, više od polovine parova nakon raskida ostaje u kontaktu.

Međutim, samo neki mogu uspostaviti pravi i iskreni prijateljski odnos, a to su oni parovi koji su vezu započeli kao prijatelji. Čak i ako je raskid bio negativno iskustvo i do njega nije došlo zajedničkom odlukom, par čija se ljubav razvila iz prijateljstva moći će nakon nekog vremena realno da sagleda situaciju i shvatiti da možda ne mogu funkcionisati kao intimni partneri, ali to ne znači da se i dalje ne vole i poštuju kao prijatelji.

Kvalitete koje ste cenili kod svog partnera u vreme kada ste bili samo prijatelji još uvek su deo njega zbog toga se smete prepustiti ideji o zdravom prijateljskom odnosu.

PROČITAJTE I... Da li je vaša bivša ljubav ustvari i prava?

Izvor: Cosmopolitan

Ne možete očekivati da sve bude isto kao u vezi, ali samo bez seksa. To će biti potpuno nov odnos. Oboje morate biti iskreni oko svojih namera. Kako bi prijateljstvo funkcionisalo, ni jedno od vas dvoje ne sme želeti nešto više, rekla je za Glamour psihoterapeutkinja i predavačica na Harvardu, dr Holi Parker.

Stručnjaci smatraju kako je pravo prijateljstvo između osoba koje su vezu započele kao "stranci" i nisu se poznavali retkost. Moguće je u situacijama u kojima do raskida nije došlo zbog preljuba ili drugih ljubavnih "prekršaja", a ako je veza bila prepuna svađa i nerazumevanja onda ni ne pokušavajte uspostaviti prijateljstvo jer ipak zaslužujete prijatelja koji će znati da vas ceni i poštuje.

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader