Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

5 ključnih razlika između PRAVE i TOKSIČNE ljubavi!

Autor tsmiljanic
Autor tsmiljanic

Važno je da ih ne pomešate

Možda ste u toksičnoj vezi a da to i ne znate. Srećom, sastavili smo vodič kroz glavne razlike između prave i toksične ljubave. Evo ih za vas. 

Podrška

U pravoj ljubavi najvažniji je razvoj ličnosti. Oba partnera trebalo bi da žele najbolje za onog drugog. U toksičnoj ljubavi primarni fokus je na samoj vezi i uglavno je jedan od partnera je opsesivan i misli samo na svoje potrebe i želje. 

Pročitajte i... Situacije u kojima ljubav jednostavno nije dovoljna

Sloboda

U pravoj ljubavi postoji, na neki način, uteha u odvojenim interesima. Možemo da imamo sopstvene prijatelje i značajne veze sa ljudima izvan naše romantične veze. Možemo da se bavimo stvarima koje nas zanimaju bez straha od prekora. U toksičnoj ljubavi, međutim, postoji potpuno preklapanje života. Jedno ne može nigde da ide bez drugog, i u pitanju je potpuna međusobna zavisnost.

Pročitajte i... Obratite pažnju: 7 poteza koji ugrožavaju vezu više od prevare

Individualnost

Prihvatanje individualnosti partnera u pravoj ljubavi ne predstavlja mučenje, već je normalna, podrazumevana stvar. U toksičnoj ljubavi često postoji opsesija da se partner promeni u nešto što bi se onom drugom više dopalo, umesto da ga vole zbog onog što je zapravo.

Software:Google
Izvor: Cosmopolitan

Intimnost i seks

U vezi ispunjenoj pravom ljubavlju intimnost je slobodan izbor koji potiče iz ljubavi, poverenja i prijateljstva. U toksičnoj vezi moguće je osećati pritisak da se ima seks zbog straha, nesigurnosti i osećanja da morate da se prilagodite seksualnim željama partnera.

Pročitajte i... Sigurno ste čuli bar jednom: 10 najčešćih muških laži

Komunikacija 

U pravoj ljubavi većina razgovora je konstruktivna; razgovorom pokušavate da razumete svog partnera, pomognete mu, ili mu pokažete ljubav. Razgovori unutar toksične veze služe da optužuju, brane ili manipulišu. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader