Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Ovo niste znali: 6 stvari koje se dešavaju vagini zbog manjka seksa

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Saznajte kako vaša vagina reaguje ako duže vreme nemate seks!

Seks je dobar za naše telo - od boljeg sna, jačanja imunološkog sistema, preko trošenja kalorija do jačanja našeg samopouzdanja...

Ali, takođe nedostatak seksa može stvoriti neke zanimljive promene. A ovde pre svega mislimo na deo tela, na koji one najviše utiču, a to je vagina, naravno. Sigurni smo kako neke od ovih stvari niste znali...

# Vagina ne postaje uža

To je mit, u koji žene vole da veruju, ali nažalost ta tvrdnja je i dalje čista laž. Čak i ako osećate kako je ona uža, to može biti povezano s napetošću ili nedostatkom uzbuđenja.

# Možda će vam trebati više vremena da doživite orgazam

A to možete "zahvaliti" strahu od opuštanja, koji se često javlja nakon poduže pauze. Ali, malo prakse i sve se vraća na staro.

# Promene u predmenstrualnom ciklusu

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, grčevi mogu postati češći nego inače. Orgazmi smanjuju bol i napetost pa je jasno šta se događa, kada oni izostaju.

Izvor: Cosmopolitan

# Osećaj suvoće

Seksualno uzbuđenje pomaže vagini da ovlaži. Budući da nedostatak seksa dovodi do manje vlažnosti, pobrinite se da imate dobru predigru pre glavnog čina.

# Osećaj kao da ona ne funkcioniše dobro

Vagina je mišić - ako ga ne koristite, možete ga izgubiti. Ne doslovno, naravno, ali tako možemo opisati taj osećaj.

# Promena seksualnog odgovora

Ako imate pauzu od svih tipova seksa, možda ćete primetiti privremenu promenu polnog odgovora, nakon što ponovno krenete sa seksualnim aktivnostima. To ne znači da treba da izbegavate pauzu od seksa, već bi jednostavno trebali da prihvatite eventualne promene, koje ćete možda doživeti.

Izvor: index.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader